|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#17 | ||||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
molim!!!!??? kome se ti obraća?, molim te?? na koga misli? kada ka?e? "popunjavate"?? ja sam i onako rekao da vi?e volim instrumenatalnu muziku... Quote:
Quote:
Quote:
@nESbo hvala ti ?to si na pravi način htio da me uputi? u vrline goa muzike...međutim... skinuo sam i poslu?ao ovaj goa trance adut i jo? vi?e vjerujem da ta muzika mnogo vi?e ima veze sa modom nego sa muzikom...evo i za?to: u ovoj kompoziciji nisam ni?ta interesantno čuo. Jeste da je to dosta staro, ali 10 (pa i 20) god prije njih ja sam slu?ao Kraftverk i Art of noise...koji i produkcijski i muzički imaju mnogo interesantniju muziku... Bubnjevi su u?asno smije?no i programirani i isproducirani. Bez ikakvog gruva, samo u?asno ravno (i u tempu i u dinamici) isprogramirani neki vrlo lo?i semplovi akustičnog bubnja...a kad ka?em gruv, ne mislim na funk i sl. nego u sličnom fazonu su underworld, technasia, trentemoller, ....mnogo dalje oti?li. Pored bubnjeva, tamo jo? samo čujem sintove i tb 303...i tu stoji ista priča, u?asno neinventivno odsvirani (ispregramirani) sintovi osrednjeg (vi?e lo?eg) karaktera... evo da ne bude da samo kudim, sviđa mi se jedino onaj seq bass koji se pojavljuje u 4min i 17sec... i da zaključim: pored muzike kao ?to je Weather Report, Pat Metheny, Miles Davies, (jazz, fusion), Kraftverk, Art of Noise, Frenkie Goes To Hollywood, Propaganda (stara elektronika), Underworld, London Elektricity, Pendulum, Deep Dish....(nova elektronika), Latin, Fado, Klasika, Indija............................................ .................(naravno, samo sam nabacao), ova muzika mi zvuči kao mix game boy-a i mobilnog molim vas, nemojte da se ljutite...ja (sada sam i siguran) ne volim goa kao ?to vi mo?da ne volite neku drugu muziku. Ja sam poku?ao i da napi?em neke svoje argumente, a vi ako ?elite, napi?ite protiv argumente ili sl. Ali vas molim da se suzdr?ite od o?trih riječi, ipak govorimo o kulturi... i konačan zaključak: mislim da je goa interesantana pojava, lijepa za dru?enje i tripovanje, ali je vrlo nekvalitetna i ru?na ako se posmatra sa aspekta muzičkih vrijednosti (kompozicija, groove, produkcija, ....) |
||||
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |