|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Najzad sam pazario M-Audio Audiophile 2496 - definitivno je opasno dobra karta...
![]() Medjutim, problem mi pravi to sto imam 4 PCI kartice i sto na magistrali "caruje" PCI IDE kontroler, pa mi se cuje pucketanje kad su aktivni hardovi zakaceni na taj kontroler. Isti problem imam i sa TV kartom - kada su aktivni hardovi, zezaju mi sliku. Probao sam da menjam slotove kartama, da se igram sa IRQ-ovima, al isto... I bez zvucne TV karta zeza. Kontroler pravi pravi dzumbus... Znaci, kada se slusa lossless muzika sa tih particija cuje se povremeno "krckanje i pucketanje", dok je kod kopiranja fajlova zvuk sa totalnom distorzijom i kasnjenjem. Zakljucak - nema slusanja mjuze sa tih hardova - mora prvo da se prekopira na neki drugi (na integrisanom kontroleru). Jes' da traje samo par sekundi, al' malo iritira... Jel imao neko takvih problema i da li zna resenje? Da li mozda neka druga karta iste klase nema ovih problema, npr. EMU 0404? Na drugoj masini u Vrscu (isto EPOX 8RDA+ ploca samo revizija 2.2 + Barton 3200+) nemam tih problema sa drugim PCI kontrolerom (nije identican, ali sa istim cipom - SiliconImage Sil 0680) i Audigy kartom, jedino su to tamo jedine PCI karte. Ne mogu da eksperimentisem sa tom masinom zato sto mi je na samo 150km ![]() Komponente od znacaja: ---------------------------------------------------- AMD Athlon t'bred B XP1700+, @2GHz, 10*200 EPOX 8RDA+ NForce2 rev1.1 512Mb CorsairVS + 1Gb PQI 2x Maxtor 300Gb + 5x Maxtor 250Gb PATA Pioneer 108D PCI karte: ---------------------------------------------------- 1. PCI IDE UltraAta133 RAID, Silicon Image 0680 2. Terratec Cinergy 400 TV 3. Sweex LAN PCI sa Realtek chipom (zeza me integrisani LAN) 4. M-Audio Audiophile 2496 p.s. Karta se koristi za HiFi sistem, a ne za produkciju... EDIT: Posto u BIOS-u nemam podesavanje latencije za PCI, uz pomoc programa PCI Latency Tool sam se igrao sa latencijama za M-Audio i nisam nista postigao... A taman sam se ponadao... ![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by Delija; 24-10-2006 at 02:28 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
M-Audio keystation 61es problem midi kontroler | buzUki | Computer Hardware | 0 | 04-04-2009 03:05 PM |
BCF2000 Midi kontroler - Problem :( | Tribal_kg | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 39 | 23-08-2008 10:45 AM |