Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 31-08-2006, 08:40 AM   #9
Monofonik
Junior Member

Default Re: konstrukcija sinta ...

Pozdrav Boggy,

da, bile su neke domace knjige - Instrumenti za VIS, Elektronski muzicki instrumenti (ta je bila vise teoretska) i jos neke, pa Spojevi s tranzistorima, sigurno ih imam negdje kod kuce po kutijama... A, kupio sam i neku na njemackom (iako nikad nisam znao njemacki), ali su sheme bile toliko kompleksne i koristile neke za nas nedostizne IC.

U Jugi se bas nije moglo doci do dijelova (FET-ovi su bili misaona imenica), glavni izvori su bili Graz ili Trst, pa ako imas para i ako te roditelji odvedu - jupi .

Prekidaci su kupljeni u lokalnom elektro ducanu, oni pravi, za bojlere . Za 'gumbice' za potove si u pravu - negdje sam ih 'posudio' . Jedan je izgubljen, a jednom je otpala ona kapica na vrhu... A, letraset je bio zakon, davao je 'profesionalni' izgled

Stimanje je napravljeno s poticima jer sam kontroler za klavijaturu sam konstruirao sa 555 (sjecas se tog cipa za sve - radio ga je i Ei Nis pa mi je zato bio zgodan) pa nisam imao komponente koje bi bile dovoljno precizne tako da je stimanje islo pomocu potica i Casio VL-1 - stisnes ton i podesis prvu notu pa slijedecu i tako redom .

Bazna frekvencija VCO se podesavala glavnim potom i isto je bila promjenjiva sto je znacilo da synth nikad nije bio u stimu .

Gore su slike resizane, na ovim su linkovima u punoj velicini

Synth 1
Synth 2

Ali danas, nema se vremena za ovakve eksperimente. Evo, bio sam odlucio raditi neki najjednostavniji MIDI kontroler za perkusiju pa nikako...

alavukonja - ovdje imas nekih MIDI kontroler shema, mozda ce te to interesirati, ali najveci je problem EPROM programer. Ako znas nekoga tko to ima - vrlo je jednostavno.

http://tomscarff.tripod.com/projects.htm

Last edited by Monofonik; 31-08-2006 at 09:01 AM.
Monofonik is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules