|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Po?tovani Rumovljani, ovih dana radim reklamu u kojoj malo plavo animirano prase predstavlja ponudu renomirane osiguravajuće kuće. ?a?avo, ali ideja nije lo?a. Odlučio sam da ne karikiram svoj glas jer bi ?cartoon? naracija imala negativnu poruku u smislu ozbiljnosti usluge. Prase će govoriti normalno, a glas ću mu udelititi lično.
U editoru glas usnimavam preko Behringerovog B2 pro mikrofona, ali pre računara signal prolazi kroz ekvilajzer, Tube Composer i Ultramizer. Dakle jasno vam je da u računar sti?e dobar i prilično ?mastan? ton. Mene zanimaju va?a iskustva vezana za postprodukciju govornih sadr?aja kojima nije potrebna elementarna korekcija u smislu kompresije ili ekvilizacije. Znam da će rezanje određenih frekvencija biti neophodno da bi mi glas dobro legao u miks, ali, osim toga, mo?e li se uraditi jo? ne?to da bi bio ?moćniji?. Pri tome mislim na dupliranje traka, obrtanje faza, reverberaciju ili tome slično...
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|