Ovako. Trebao bih uskoro kupovati neki aran?er, za čisto tezgaro?ke potrebe (svadbe, banketi...), Znači ni?ta ozbiljno, ni?ta studio itd. Tra?im savjet koju ma?inu bih mogao da uzmem, a da dobro odradjuje posao za te prilike, i naravno da nije mnogo skupa.
(najradije bih, da imam para, uzeo Tyros2, pa nemojte da mi dajete takve savjete, da se ne patim)
Ja sam namjeravao da uzmem nekog Rolanda G-800, ili pak Korg i-30 (ili i-40) ali mo?da za mene postoji neka bolja solucija, ja pojma nemam jer se sa aran?erima nisam do sada bakćao. Zanima me ma?ina koja sad nije mnogo skupa a da na njoj mo?e da se napakuje dobra ritam sekcija... ne?to sa kvalitetnim semplovima i da odgovara za ovu muziku koja se vrti na svadbama.
Meni su se recimo svidjele darbuke od g-800 (ovdje ide dosta orijentala) ali me jedan kolega ubjedjivao da mi je bolje da uzmem neku korgovu i-seriju (i-30, 40, 50). Navodno, tu seriju najvi?e koriste čak i malo ozbiljniji tezgaro?i (naveden mi je primjer Braće Matić) i navodno ta serija daje dobre rezultate. Ili da ipak kupim PA-80, ukoliko j razlika u cijeni manja od kvaliteta koji se sa tim izborom tim dobija. hvala svima koji se jave.