21-07-2006, 11:32 AM
|
|
Pro Member
|
Re: Auratone -> Avantone
Quote:
Originally Posted by boggy
Quote:
Cuo sam da Auratone 5C nije bio jeftin monitor u vreme kada je pravljen i prodavan u prodavnicama nove opreme, verovatno neko bolje zna ovu pricu od mene.
|
Ne da nije bio jeftin, nego je bio preskup u odnosu na to koliki je, pre svega. Poslednji komadi koji su pravljeni kostali su oko 750$ za par!
Quote:
Bas njega danas mozes dobiti jedino kupovinom polovnog i eventualnim sitnim servisom...
Cini mi se da on ima foam surround... koji se raspadne posle duzeg vremena (oko 15 godina, cak i ako se ne koristi), njegova zamena necim sto nije original takodje moze nepovratno promeniti karakteristike... itd... tako da treba biti oprezan
|
Nije FOAM, vec platneno (hmmm, ajde, svileno) veshanje i to vrlo kruto i neobichno. Jako je jeben za menjanje jer ima i neki red silikona itd. Naravno, poricam o originalnom, najboljem 5C!!!
Quote:
Zasto imam osecaj da je novi Auratone 5C bio skup k'o djavo kada je pravljen?
|
Intuicija... A i jeste bio "prilicno" preskup! Rekoh, 750$ par! Pred kraj...
Quote:
@Perun
Nije valjda da je 0.2ohm pa se mora premotati? Na zdravlje, ako je tako.
Sta je uopste Bose pravio sa tim drajverom sa tako malom impedansom... line array? Barem ih dvadeset treba "na red" za 8ohm. Ili mozda sub u starom Acoustmass (sa dvadeset drajvera... ehm... cini mi se da ih je bilo tri)...
|
|
Naravno da idu u liniju i da ih je bilo 10 minimum u sistemu u kom se koristio IDENTICAN drajver kao za Auratone!!! I naravno da je bio 0,2 ohma, kao i mnogi drugi BOSE drajveri pravljeni za njihove linijske sisteme!
Pozdrav!!!
|
|
|