Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 28-06-2006, 04:44 PM   #6
igyp
Junior Member

Default Re: mmmmixanje

cao svima ovo je moj prvi post, drago mi je da ima ovakav forum.

ja postavljam miks po sledecem:
- BD optimiram sa Basom, pa dodam SD, HH i ostalo sve sto pripada uz bubanj.
- to sve stavim na jednu subgruppu "Drums&Bass" pa decentno komprimiram
- Zatim dodam pratece elemnte: rhodes, pad, strings, guitar itd.
- tek na kraju dodam backings i lead vocal
- u pojedinacne kanale ubacim svugde, osim u BD i Bass, HP Filter sa 24db/okt. a namestim ga taman da ne pojede previse "koristnih" dubina (100-500hz)
- eq nebi trebao vise od 2-4 db korigirati pojedinacne kanale, jer sve sto je vise od 5 db izoblici zvuk. Osim skidanje nekih rezonanca tu moze biti slobodno i do 8db, ako je potrebno, ali sa uskom sirinom (Q).
- radim sa 4-5 razlicitih halova. jedan kratki ambience za bubanj, plate za vocale, chamber za ostale instrumente, i jedan hall za solo instrumente
- kad zavrsim miks, stavim u Master jedan Multibandkompressor i optimiram malo odnose jacina. Mulitbandkompressor mi ustvari simulira Masteringstudio. da znam kako ce mi posle masteringa biti zvuk. Al pred mixdown MBKompressor izvadim jer u Masteringstudiju imaju puno bolju opremu nego sto je ja mogu imati.

Toliko od mene za pocetak, nadam se da sam uspeo doneti jos vise nesporazuma u svetu miksanja.
igyp is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules