Ja mislim da je veci problem sto svako ako provede dovoljno vremena moze dobiti neku muziku a komp je ceo proces sveo na kucnu varijantu . I ta muzika moze biti ok a moze biti krs
ali jako jako retko je ta muzika nesto novo i originalno. Sto neko davno rece "Ima tu i novog i dobrog samo sto ono sto je dobro nije novo, a ono sto je novo nije dobro"
Na zalost tu je i muzicki biznis tj velike kuce koje muziku fabrikuju tj moraju izdati svake godine odredjeni broj albuma da bi odrzali konstantni priliv para. Zamislite sad da neko ne izda nista 2 godine jel nije nista kvalitetno.To bi bila propast. To sve stvara atmosferu kakva jeste ali mi se cini da je to vise zbog krize u stvaralastvu.
Tesko je vise definisati neki pravac a sumnjam da bi iko trenutno mogao prstom da pokaze na nekog i kaze, da ovo je to ovo je idol generacije .... novi Elvis novi Lenon. Ovo je muzika koja me pokrece. Jebga ne moze jedan genije da se radja svake godine, valjda je zato i genije a to nije dobro za posao. Sad problem je u mnogome i sama dostupnost svega (internet je za muziku mac sa dve ostrice po meni) tako da sve traje krace i krace tj prosek traje sve krace i krace. Mi sad i ne mozemo vise da zamislimo koje je zadovoljstvo i ushicenje bilo kad je neko kupovao novu plocu pa je vrteo dogod je plastika izdrzavala i upijao svaki detalj kao i sam dozivljaj muzicara. Jedino moze da nas raduje da takve stvari nesto posebno i ne dodiruju prave talente i genijalce i da ne uticu preterano na njihovo stvaralastvo jel je to njima potreba a ne cilj. Svi koji nisu postigli nista treba da shvate da su sami krivi a ne neko drugi. Il se nisu dovoljno trudili il nisu dovoljno talentovani, razmena informacija je takva da vise nema mesta za grupu neshvacenih genija. Al svejedno lepo je i sanjariti skakati po sobi i zamisljati da si dzeger