Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-05-2006, 04:07 PM   #17
kejkz
banned

Default Re: RME i Lynx sa NUENDO sta kazu ostali

Quote:
Originally Posted by dr.Ru
od nedavno pored 9632 imam i Fireface 800.
Sjajno, cestitam, nisam do sada radio samo sa njom. Zanima me kolika je razlika u zvuku izmedju 9632 i FireFace-a, posto sam siguran da je fireface jos tranparentnihi i cistiji sto se zvuka tice.

Quote:
Originally Posted by dr.ru
Obratio sam se ovima iz RME, i rekli su da nije po sredi greska, vec prelazak na novi algoritam, te najnoviji drajveri imaju drugacije algoritamske oznake
Evo u cemu je stvar. Sa novim HDSP drajverima izmenjeni su polozaji analognih i digitalnih kanala. Sada je na 9632 karti prvi par analognih kanala, za njima ide spdif, a na kraju su adat kanali. Ako postoje jos i karte za prosirenje, one idu iza spdifa misli, mada nisam siguran, jos ih nemam. Ovako je moram priznati mnogo logicnije i prakticnije, jer se sada, kada se koriste vise frekvencije uzorkovanja, iako se menja broj kanala, ne menja pozicija dva stereo para (ANALOG I SPDIF) koji podrzavaju vise frekvencije. Mislim da fireface samo prati tu analogiju, jer ipak koristi isti digicheck.

Hvala Boggyju na razjasnjenju svih prednosti Lynx-a. Lynx22 je naravno jos bolja karta od Rme-a koji ja imam, sigurno cak da je i najkvalitetnije uradjena karta za PCI magistralu ikada, po mom licnom sudu. I da, mislio sam na podesavanje releja, na RME ima jos i polozaj high gain pored dva nabrojana. To je kad hocete nakog da ko vas nervira da oterate iz sobe u kojoj radite

Ako ti nije tesko, posto sam ja kompjuteras, da uploadujes i neku sliku softvera za lynx, video sam negde da ima bas lep i skladan mikser i kontrolu drajvera.

Hvala

PS: Lepa zelena boja stampane ploce! Evo i 9632, slikao bih ja moju, ali trenutno nemam fotoaparat. Samo nemam AES/EBU kablove, jer mi ne trebaju trenutno
http://www.rme-audio.com/images/hires/9632_xlr_lg.jpg

Last edited by kejkz; 04-05-2006 at 04:12 PM.
kejkz is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules