Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pusti brate ti Artura, Artur snima pravo pojačalo, a ti bira? da li da koristi? jedan digitalni ekvilajzer ili drugi digitalni ekvilajzer. On bira da li da mikrofon hvata vi?e basa pa da seče posle ili da na mikrofonu ima manje baseva. To je poprilična razlika.
Ma ja sam moderatorski ljubazno hteo da ka?em da ti je mnogo velika slika  A ?ema je toliko komplikovana da svaka tebi čast kad te nije mrzelo da konstrui?e? takva čuda!
Preslusao sam Love thing i Train, ali ja skoro nikad ne ocenjujem zvuk na osnovu solo farbe. Mislim ja sam uvek prvo pravim farbe kao ritam pa ih onda modifikujem za solo. Na love thing je delay-reverb takav da i ne znam ?ta se zbiva. Ali ono kao, ok je i mislim da sam preslu?ao ne?to starije tvoje, ovo bolje zvuči, neki albumi yu rock-a imalu ru?niju solo gitaru od ovoga.
Train of angels je jako haotičan od ogromnih količina delay-a. Pa je opet te?ko reći i?ta. Ne deluje mi previ?e basovito.
Inače postoji ne?to drugo, tebi se u obe pesme ne čuje uop?te bas bubanj. Ako ga ti tamo čuje? kod tebe, to mo?e značiti da ti ne valjda slu?anje, pa ti ima? u slu?anju privid previ?e basa, pa te to zbunjuje kad pravi? farbe.
Konačno ti tretira? solo gitaru u fazonu ogromna gitara i sve drugo u pozadini, pa je to već druga priča. Da ima? ne?to gde gitara i bas treba da se slo?e zajedno onda bi mogao seći gitare a bas bi ti dao low end. Ovako ti gitara visi sama. Probaj snimiti ne?to ?to nije Satriani instrumental.
|
Da, bottom line je da ja volim da je gitara velika

Za bas bubanj stvarno nisam obratio paznju ali bakeri nisu moji ...
Sema nije toliko komplikovana. Jednom mi je palo na pamet da podebljam zvuk koristeci onaj spliter (A/B pa mix) a kad sam procitao za sta sluzi crossover tool znao sam da to mora ispasti na dobro

Jedini problemi su gain i visak basa.
Stvarno ne znam sta da ti kazem ali ima razike kad cacks to u rigu i kad ga nknadno odseces. Probacu jos da se igram sa C4 ... nista mi drugo ne pada na pamet.