Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 30-01-2006, 01:19 PM   #11
Max
Pro Member

Default Re: zavr?na obrada zvuka

Quote:
Originally Posted by Manley
Doduse tu si u pravu....postoji velika verovatnoca da dodje do faznih problema, ali uz veoma mali feedback cini cuda i nema opasnosti od faza! Naravno ide u side chain!
Objasni mi to ..... ide u side chain ? Mislim znam sta znaci , ali mi objasni princip .... trigeruje ga nesto ???

Quote:
Sto se limitera tice...moje objektivno misljenje je da se odvojio od comp-a zbog cene...mislim da je jedini razlog cena...jevtinije je kupiti limiter i comp. nego imati dva skupa kompresora....mozda gresim...
Mislim da ne gresis , samo mislim da je za ljude koji pocinju , sigurnije da pocnu na ovaj nacin . To je kao kad sam otisao prvi dan studiranja fizike .... i profesor kaze " e sad sve one jednacine koje ste ucili zaboravite , jer su bile svedene da biste shvatili princip " .....

Quote:
Za REV..... imao sam prilike za vreme svojih studija na SAE-u da posecujem dosta mastering seminara, cak mi je jedan od Audio Ing-a Peter Gabriela-a predeavao stereo mikrofoniju....dosta sam vremena provodio sa njime i sada radim sa vremena na vreme kod njega u firmi! Diskutovali smo odsta na temu masteringa....jedino sto sam uspeo da zakljucim u svemu tome je da je jako skrivana tajna koja zahteva mnogo iskustva i trazi razvijanje svoje tehnike. Covek poznaje medju ostalima i Bob Katz-a i slusao sam dosta anegdota o svemu tome kako je uopste dosao REV u mastering lanac....
Ja sam dosta citao o tome , a onda sam i dosta experimentisao . Jednostavno produkcije koje pratim imaju dosta puncha koji se jednostavno razvodnjava koliku god kolicinu , predelay ili bilo koji parametar menjao . Onda sam kontaktirao inzenjera koji radi za J Timberlake a i M Elliot ..... i on mi je rekao da je to prilicno ( not fresh .... citiram ) i da se to radi kompresijom stereo kanala .... Time se izbegavaju i pitanja faze ..... Probao i dosao da stvarno zadovoljavajucih rezultata . Jednostavno ,osetio sam da sam na pravom putu i da to sve vise lici na ono sto ja volim da slusam .

e da ....podeli par anegdota ..... ako te ne mrzi da pises

Quote:
Ja sam licno probao na par mastera REV,pogotovu na HIP HOP-u i uz korektno podesavanje predeley-a i decay-a cini cuda....
Hajde napisi par primera preseta ....

Quote:
Master programi?: Pitanje je ok! Ako izuzmemo "PRESKUPI" protools...jedina varijanta je LE verzija...koja je ako se ogranicis na premaster sasvim dovoljna.....za PC...nema mnogo varijanti, mozda: ensoniq paris ili Logic 5.5(ali je to opet slicno cubase-u)
Ovo mi je sad jako interesantno ! Ponosni sam vlasnik ensoniq Parisa , za koji iskreno mislim da ima odlicnu AD DA konverziju . Sada ga koristim samo kao konverter i Patch bay . Radim u Nuendu . Ja stvarno ne mogu da cujem razliku u programima ( u smislu pustanja zvuka ) . Logic jeste malo tamniji , ali to je ( meni ) to . Takodje ( osim matematike ) ne cujem razliku kad se radi u protoolsima )
Zasto je po tvom misljenju Pro tools bolji od npr Nuenda , Logica 55 ili neceg treceg ? Ja iz prve ruke mogu da potvrdim da izmedju Nuenda Wave laba i ensoniq Parisa ne cujem nikakvu razliku u zvuku . A do sutra cu proveriti ( posto trenutno radim jednu postprodukciju ) da li ce isti preset efekata koji radim u postu se potreti ako obrnem fazu jednom .
Jedan post cu raditi u wave labu ..... drugi u Ensoniq parisu . Isti efekti isti preseti .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules