Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 06-12-2005, 09:31 AM   #12
Roadie
Junior Member

Roadie's Avatar

Default Re: Koliko vjerovati mojim AKG slusalicama?

Quote:
Originally Posted by ANITA
ROADIE....sto se tice toga koliko vjerovati AKG slusalicama? Osim sto je boogy iznio svu teoriju, pa je nepotrebno ista ponavljati (cak i onaj djelic toga koji znam ).... nekako imam dojam da ti ne mixas na monitorima, vec samo na slusalicama!! Ne znam bas kome i koliko mozes vjerovati u toj mjeri da su ti jedino na cemu provjeravas mix. Ja sam zasigurno zadovoljna njima jako, ali godinama radeci sa njima i mojim kronicnim tinitusom, gotovo da vise ne koristim slusalice osim u vrrrrrrlo rijetkim slucajevima (snimanje i provjera konacnog mixa). To preporucam i drugima. Čuvajmo svoje u?i, ljudi! Puno je jeftinije kupiti monitore nego pronalaziti lijek za tinitus (zzzzzzzzzzzzzzzz.. shshshshsshshshshshsh)... kojeg btw nema!
Kod mene stvari stoje ovako: DALEKO NAJVISE "radim" na slusalicama, a doma imam Technics komponente, dakle hi-fi sustav koji mi ponekad posluzi, ali mu ne vjerujem previse. U biti apsolutna referenca koju ponekad iskoristavam su Frankopankovi monitori u njegovom studiju, dakle kad napravim nesto sto me zanima kako zvuci, preslusam kod njega i trazim njegovo subjektivno misljenje. Inace kod mene je u planu nesto od ovoga troje u vrlo skoroj buducnosti: nova gitara, kartica (E-MU), ili monitori (Wharfedale Pro ili nesto drugo u toj klasi). Bas i nemam nekih ozbiljnih para tako da ce na kraju nesto od ovog troje pobijediti .

P.S. Nisam siguran koliko ce ti se svidjati K271 buduci da imaju osjetno vise visokih od 141, i vjerojatno manje basa (ne znam koliko basa imaju 141 Monitor, ali bilo bi logicno da zatvorene slusalice imaju manje basa od otvorenih). Opet s druge strane, vjerojatno ti i nije toliko bitno da one budu vjerne (buduci da si i sama napisala da bi ti pasale i ako su hi-fi)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules