01-07-2005, 07:26 PM
|
|
Ivan Lekic
|
Re: konstrukcija za oblaganje studija... drvena ili ...
Quote:
Originally Posted by cobra
pa, vidim da vas je zainteresovala tema... hvala vam svima. Nekoliko manjih komentara. Dimenzije nisu pravilne 3x3x3, prave dimenzije su > gluva soba je 3,25x3,4o m, a rezije 2,85x3,40 m... Visina plafona je 2,40 m...rigipsom i konstrukcijom cu ih napraviti tako ne budu pravilnog oblika...na zalost, znam da je rezija pomalena, al tehnicki ne mogu nikako drugacije da to postavim. i naravno, kad uradim izolaciju dimenzije ce biti smanjene. Nasao sam i u Bijeljini strucnjaka za akustiku pa cu ga konsultovati.
Ivane, studio ti lijepo izgleda, ali sam na ovom forumu negdje procitao da se STIROPOR NE STAVLJA , osim ako nemas potrebu za toplotnom izolacijom...
Sto se trutova tice, ja sam vrlo zadovoljan...znam da ima i bolje, i skuplje, al boze moj...polako!
Usput, koje druge monitore preporucujete za ovako manju reziju, i posto su
pozdrav svima.
|
Ye , stirupor je toplotna a ne zvucna izolacija .. u mom slucaju ima efekta i na toplotu i na zvuk .. zatvori se u konstrukciju od stirupora videces da utice i na zvuk naravno ne kao sundjer ali ... sundjer je preskup .. ja sam kupio oko 45 kvadrata sundjera pa ti vidi ..