|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
ton magistar
|
![]()
da je moje znanje upola kao vladimirovo, ja bi se lupa nogama u guzicu od srice. nazalost, nije tako. zato kad god mi nesto nije jasno, ja lipo pitan vladimira i covik mi sve objasni.
on je knjigu pisa prije 10-tak godina, a u medjuvremenu su se neke stvari, sto se digitalija tice, ipak prominile. medjutim, sto se samog snimanja zvuka i produciranja tice, jedina bitna stvar koja se prominila je medij. nekad se snimalo na analogne trake, a danas na digitalne diskove. mikrofonske tehnike, podesavanje kompresora, efekata, mixanje... je ostalo isto, cak i u masteringu, di je digitalija okrenula mnoge stvari naopako, jos uvik se koriste analogne sprave. sto bi reka na cinjenicu da jedan brian willson nikad u zivotu nije koristi diitalni reverb. cak i na svojoj najnovijoj ploci koristi iskjucivo prirodne ambijente - eho ploce i eho sobe? buch vig - producent i bubnjar garbagea (producira je i nirvanu), snima digitalno, a onda sve prenosi na analogne trakase i mixa na engleskim pultovima iz sedamdesetih. ovo lito san u korculi upozna americku glumicu i pjevacicu ammy jo johnson (poznatija je ko glumica - glumila je u zivot na sjeveru, felicity...). korcula joj se jako svidja, zeli tu kupit kucu, pa smo tako popricali o tome da kod mene snima album. cula se sa svojim producentom koji se slozi, ali je reka da ce on iz amerike donit mikrofon, pretpojacalo i trakasa - ostalo ga se ne tice. digitalna tehnika u mnogocemu nema alternative, ali promisli: jeli bolje pravo gitarsko pojacalo ili njegova digitalna simulacija? prava traka ili simulacija? prava lampa ili simulacija? pravi reverb (prostor) ili simulacija? dakle, jos uvik postoje kreativni razlozi da se koristi analogija. kamo srice da i ja mogu bit vise u "analognom fazonu", ali skup je to sport.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|