|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
?ini mi se da je neko ve? postavio to pitanje, ali ne mogu da ga na?em.
U svakom slu?aju, puno mojih prijatelja je imalo muke sa dobrom singronizacijom MIDI & audio u Cubase SX-u. Problem se manifistuje tako ?to snimljeni MIDI kanali kasne za audijom, a u neki slu?ajevima su snimljeni i pre!!! Problem i uzrok> ![]() Krivac za ovakvo pona?enje je mali fajl pod nazivom ignoreportfilter i nalazi se u MIDI Port Enabler folderu. On dovodi do toga da su aktivni MIDI portovi u Cubase-u emulirani (to zna?i da Cubase dodatno "procesira" MIDI signal), a to u nekim slu?ajevima dovodi do lo?eg sinka sa audio signalom, odnosno razne vrste ka?njenja. Re?enje> ![]() Ako i vi imate sli?an problem re?enje je vrlo jednostavno. Dovoljno je iz pomenutog foldera ignoreportfilter fajl prebaciti u jedan folder vi?e (dakle u SX root). Ovaj zahvat ?e duplirati portove vidljive u programu, pa zato startujete Cubase i u setup-u isklju?ite emulirane MIDI portove a aktivirajte normalne. Ne znam za?to sam ovo ispri?ao, ali sigurno ne mo?e da ?kodi,....
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problem sa M-audio midi klavijaturom.Pomoc! | buzUki | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 05-04-2009 11:03 AM |
MIDI Problem CUBASE SX3 PA1x | mozart554 | Computer Hardware | 0 | 07-02-2007 04:22 AM |
cubase: kako snimiti midi trak u audio ? | pike | Audio Software | 7 | 17-07-2005 08:46 PM |