Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 10-11-2003, 10:03 AM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default nuendo/sx - utisci

napokon mogu rec san definitivno presa na nuendo. lipo san se uhoda i prilicno san zadovoljan.
audio je neuporedivo bolji nego u cubase vst32 (kojega san koristi do sad), a sa novim updateom poboljsan je i midi. ode prije svega mislin na komfordnost.

ipak...

logical editor skroz drukcije izgleda nego onaj u vst32, ali san ga konacno skuzi i koristin ga sasvim normano - isto ko prije.
po meni su slobodno mogli ostavit onaj iz atarija, ali dobro, ajde... neka im bude.

u drum editoru (i key editoru) napokon su dodali "radne velocity-je" koji u key editoru donekle dobro funkcioniraju, ali u drum mapi meni izgledaju ko da se netko zeli nasalit.
ok, mogu se sacuvat preseti sa neogranicenim brojem velocity-a (u vst32 ih ima 4), ali layeri na svim udaraljkama nikad nisu podiljeni na isti nacin za cili kit, niti svaka udaraljka ima jednak broj layera, tako da jedino podesavanje za svaku udaraljku zasebno (ko sto je u vst32) dolazi u obzir. sve ostalo (a narocito trenutno rjesenje) je "monthy payton". takodjer, u vst32 si moga namistit delay (+/-) za svaku udaraljku. u nuendu/sx-u toga nema

markeri bi trebali bit dio rulera, tako da budu uvik vidljive, a ne trake, kao sad.
i nije mi jasno zasto se cycle markeri nemogu kopirat?! marker se normano "kopira" sa stisnutim alt i kad se prenosi vide se koordinate, medjutim kad ga se pusti nestane.
ako se marker track stavi u folder track, onda se kopira normano. po meni je to ociti bug?!

na kraju ono sto me najvise izludjuje: automatizacija.
lipo je sto se moze svaka traka neovisno editirat i kopirat, ali kad idem nesto mixat dobijen slom zivaca. tesko mi je ovako objasnit sto se dogadja, ali fejderi i sklopke "ne slusaju".
vst32 je pamti svaku akciju neovisno o onima koje su vec naravljene (to je bilo dobro), tako da si moga bilo kad i bilo di pomaknut nesto i da on to zapamti neovisno o tome sto je isprid ili nazad.
nunedo/sx prave krivulju odredjenu tockama, tako da neka promjena napravljena u petom taktu ovisi o nekoj tamo u pedesetiosmom (ako nema nijedne tocke izmedju).
hm, neznan jesan li dobro objasni, ali ludujeeeeeeen. potegnen fejder doli, a on se vrace gori. ukjucujen neku sklopku, a ona se sama gasi, jer joj je u tisucudvistapedestisedmom taktu tocka koja oznacava "off"

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules