|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]()
Ovo sto je napisao Arksun, inace lik koji pravi sjajne preset-e, otprilike predstavlja sustinu:
Quote:
Sve zavisi od plugin-a i driver-a. Lush101 nije bas najbolje optimizovan, Spire takodje, a i jedni i drugi obecavaju da ce to popraviti. Spire-u hoce i da vise MIDI note. Audiophile je kartica od 100 evra, to je smesno ![]() Ali iznenadio me benchmark coveka koji ima 6-core i7, bez obzira sto je prve generacije. Uz taj CPU i onaj skupi RME interface ocekivao bih bolje rezultate a otprilike su isti kao moji @256 samples (CPU usage je nizi ali je ASIO isti). Znaci stara fora: ASIO se u pocetku brze popunjava a posle sve sporije, dok se CPU popunjava nekako vise "linearno". Jos jedan EDIT Odlicna tema, preporucujem da se pazljivo procita: http://www.gearslutz.com/board/music...93135-cpu.html I ovaj Arksun kaze da mu bude 100% ASIO a svega 60% CPU. To je sasvim OK. Mozda bi iskljucivanje Hyperthreading-a i spustanje memorije dalo malo stabilniji, nizi ASIO ali onda bi CPU usage bio visi, CPU bi se vise grejao i bilo bi manje prostora za multitasking. Ovo sad je u stvari sjajno, svira tona instrumenta a CPU uglavnom slobodan i hladan k'o led! ZAKLJUCAK Danas sam naucio da je DAW dosta kompleksnija stvar nego sto sam mislio. Vidi se kroz moje postove koliko nisam imao pojma jutros. U neku ruku, jeste tacno da je problem u komunikaciji izmedju ASIO driver-a, OS, CPU itd, samo sto taj problem u stvari nije "problem" nego normalna stvar koja se desava i na najskupljim sistemima... ASIO je nesto sasvim odvojeno od CPU, bez obzira sto CPU utice na ASIO performance. Na ASIO uticu i CPU, i DSP na kartici, i nacin na koji su napisani plugin-ovi, DAW, OS, tako da neki jednostavan proracun uopste ne postoji. U principu, moj chipset i CPU su daleko bolji od audio interface-a i DAW-a. i7-3820 bi najvise dosao do izrazaja s C7 64bit i npr. RME HDSPe AIO, no, za kucnu zabavu, bas mi se sad i ne isplati da puknem 1000$. Mozda se pocastim u buducnosti - spisak zelja se uvecava iz dana u dan ![]() Volim kad znam da imam dosta prostora za upgrade. Sa Q8200 sam se zeznuo jer je socket prakticno umro kad sam ja uzeo proc. Last edited by frag; 14-07-2013 at 10:16 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
asio i win 7-problem | amaterius | Audio Software | 4 | 28-12-2012 11:58 AM |
Multicore CPU, task manager i opterećenja | dacko | Audio Software | 13 | 10-03-2012 04:09 PM |
Problem sa ASIO drajverom i Firewire | th_monk80 | Computer Hardware | 1 | 10-04-2006 01:46 PM |
Problem sa pode?avanjem ASIO panela :( | Shady | Audio Software | 17 | 08-06-2005 11:26 PM |
Problem sa Midi Device Manager u SX/Nuendo | Mogli | Audio Software | 7 | 27-07-2004 11:54 AM |