|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako stoje stvari:
Pre nedelju dana sam poslao DEMO jednom izuzetno jakom i cenjenom labelu i njihovom A&R-u se svidela traka i zeleo je da je uzme ali me je pitao da li je vokal prepevan, licenciran, i slobodan za izdavanje. Ja sam odgovorio kako stoje stvari - uzeo sam 13 sekundi iz acapelle koji sam pronasao u "Acapella Anonymus Collection" - neka vrsta bootlega, nelicenciranih akapela izdata jos 1984.godine (http://www.discogs.com/Various-Acape...release/263577). Odgovor A&R-a je bio da nisu u mogucnosti da izdaju traku ukoliko ne dobijem "publishing rights" za vokale. S obzirom da je label koji je izdao tu staru originalnu verziju pesme ugasen jos 1986. a pevacica verovatno ima 65 godina i ne zna sta je internet ili mozda nije ziva, ne znam sta mi je ciniti. Molio bih cenjene forumase, pravnike, producente, bilo koga, da mi pomogne i predlozi sta da radim i kome da se obratim. Hvala unapred! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zasto je "gluva" soba "zagluvljena"? | Boki_R | Dizajn i konstrukcija studija | 2 | 17-10-2012 09:57 PM |
Pomoc - Kako "utegnuti" kutije? | BlasterMaster | Monitoring | 19 | 31-12-2011 06:03 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |