Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-01-2011, 06:30 PM   #1
File
Senior Member

Default summing ???

Zanima me jedno...Analogni summing daje puno vi?e headrooma i zvuk vi?e di?e nego kad napravi? mixdown unutar nuenda....OK....to mi je jasno
A da li to znaci i da samo preslu?avanje unutar nuenda zvući lo?ije nego preslu?avanje nakon summing analogne komponente.....Jer ja ba? i ne ćujem razliku exportiranog fajla kojeg pustim u, ?ta ja znam, winampu...i zvuka kojeg slu?am unutar nuenda...(mastering radim na licu mjesta na master kanalu nuenda)

Ako nije tako...i ako je ta razlika stvarno takva (depth, headroom, breathing)
Onda bi to znacilo da sa dobrim ad/da konverterom ?aljem u npr SPL mixdream i iz njega u neki drugi ad/da na drugi komp i snimam...a po?to spl mixdream ima i stereo ra?irivać i peak limiter...to bi znaćilo da je to kombinacija ZZNAAATTTNOOO bolja od mixanja sa milijardu skupih plugova unutar nuenda??????? naglasio sam ovo znatno, jer se ipak radi o opremi vrijednoj 5000 eura
File is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules