Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 24-09-2010, 10:15 PM   #9
Carduel
Junior Member

Default Re: Cubase - Pro Tools - Audition

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Lepo si poredjenje naveo, bas kao sa Nemackim automobilima, dosadni, bezidejni, praznjikavi i bez emocija, a uz sve to i kvalitetno sklopljeni...

Salu na stranu, neces pogresiti sa Cubase naravno, a sto se mene tice, estetika je najgora kad je Steinberg u pitanju, tipicno Svapski, prilicno hladno i nejasno, zamara mi oci i otezava rad teskim raspoznavanjem u sta zapravo gledam...

Sto se mixera i zakonitosti tice, najbolje bi bilo da segrtujes kod nekoga neko vreme, pa ces vrlo brzo shvatiti sta i kako...
Nisam u mogu?nosti da ?egrtujem pa ?u morati ovako pomalo pa koliko stignem.

A ?to se ti?e pode?avanja na mixeru mislio sam npr. na prvi kanal stavimo bass bubanj, njegov volumen postavimo na 0 dB, pomo?u gaina odredimo nivo ulaznog signala, panoramu postavimo na sredinu i do?timamo hi (12kHz), mid (1kHZ) i low (80Hz) - ove vrijednosti u Hz mi stoje pored svakog potenciometra za ove vrijednosti - ?to ka?e moj frend okreni ih lijevo od nule! (nula je postavljena na sredini)

Evo i jedno prakti?no pitanje: kako odrediti ja?inu ulaznog signala kojeg usnimavamo u program. U slu?aju da je prejak dolazi do peak-ova a ako je preslab onda se jedva i primijeti na tracku. Da li moramo odrediti naja?i dio snimka (elementa bubnja, vocala, gitare, basa,...) pa njega ugurati u track s tim da ne probija pa ostalo kako ispadne u snimku? Ne znam da li sam dobro postavio pitanje? ))

Pozdrav
Carduel is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules