|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Proteklih dana detaljno čitam forume i recenzije VA syntheva kako bih mogao konkretnije da popričam sa nekim o tome. A s obzirom da na rumskom postoji nekolicina koji su izuzetno upoznati sa analognim synthevima verujem da ne bi bilo lo?e započeti neku diskusiju... valjda
![]() Pre svega, da napomenem setup koji trenutno imam: ROLAND Juno-Stage i KORG Triton Le (...Karma dolazi umesto njega uskoro vrlo verovatno) kao i to da sviram modernu hard rock muziku sa primesama 80tih, pogotovu u synth aran?manima ili (bez namere reklamiranja) mo?da bi ove demo pesme mogle poslu?iti kao bolja referenca umesto reči: Alogia - Milion Godina Alogia - Za Nove Pobede VA Synth koji "tra?im" ko?tao bi do 500? i uglavnom bi bio namenjen za live svirku. A kao ?to se (valjda) mo?e čuti od VA tra?im po koji agresivniji mono lead (preferiram pulse i sine, mada ?to bli?e JD-800/990 leadovima, meni bolje), pokoji (super)saw string, soft padovi, o?trije basove, dobar arpegiator i sl. i bez nekog preteranog interesovanja za square i noise. Medjutim, u celoj toj priči imam par dilema: 1. Da li je meni s obzirom na muziku kojom se bavim VA uop?te toliko potreban u odnosu na setup koji već imam? Lično, preferiram synth zvukove naspram "bread & butter" patcheva i trudim se da ih izbegnem gde god je to moguće ali u celoj toj dilemi postavljam sebi jedno pitanje koje me kopka - da li će mi VA synth u cenovnom rangu koji sam napomenuo doneti toliko drastičnu razliku u zvuku da opravda ulo?eno? Tj. da li će VA u mixu izlaziti toliko bolje u poredjenju sa onim ?to poku?avam preko ROMplera da kako tako opona?am? 2. Da li je kupovina MOSS Boarda za Karmu mo?da bolje re?enje umesto VA syntha? Koliko sam čitao, on bi trebao da mi "donese" Z1. Da li je to samo na papiru tako ili kupovinom stvarno mogu pristojno da zamenim Z1? Nekako sam naučen da ne verujem bro?urama tek tako na reč ![]() Eto, to neka budu neka osnovna pitanja, da ne smorim odmah na početku pa ćemo kasnije lako dalje ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Dilema oko zvučne | Ad Fines | Computer Hardware | 11 | 10-05-2010 11:55 PM |
Dilema | derossi | Monitoring | 3 | 08-01-2010 08:20 PM |
Dilema | Danny Lou | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 13 | 25-11-2009 03:49 PM |
Dilema... | zlobisha | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 03-06-2009 12:11 AM |