Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-11-2009, 08:14 PM   #8
Chax South Side
Junior Member

Default Re: akusticka adaptacija do 500eu

te sundjere nikako??? ovako u svakom slucaju ti moras da ubijes reverberaciju necim...kartoni od jaja, stiropor, neki "dzakovi" (ko sto sam procitao od nekog lika ovde) i ostale dzidza midze ne daju nista veruj mi... ja sam u kombinaciji sendvic - sundjer, knauf, azmafon, stiropor, staklena vuna (vunizol), knauf, azmafon, stiropor, glet masa i na kraju piramidalni sundjeri sundjeri dobio izvrstan zvuk bez feedbacka, reverba, shuma, bez ikakvog prolaska zvuka... najiskrenije, kad ne cujem bubnjara sto udara unutra sve vam je jasno...drugo, ako od tog studija zaradjujete aktivno kao ja, ne biste voleli da vasa klijentela gleda kartone od jaja...vec profesionalne sundjere sa specifikacijama po gustini (i absorpciji)... uostalom sve je to stvar ukusa... ja sam ovako uradio i svi su zadivljeni...a ako ste iole dobri profesionalci (kao sto jeste) akustika se ne pravi samo enterijerom, vec se i podesava preko odredjenih kalibracijskih mikrofona i softvera... ne znam kakva si do sad iskustva imao sa njima, ali bi voleo da znam koje su im mane... hvala unapred...
Chax South Side is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules