Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 20-05-2009, 03:37 PM   #5
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Default Re: ff800 ili mr816 csx? GR ili 5012?

Cao Matori,

Mogu govoriti samo o karti,jer sam sam gledao te karte.Mene privlaci vise steinberg (yamaha ga je kupila,pa je diskutabilno cija je karta).Ono sto cu reci je sa stanovista nekog polu-klavijaturiste,koji voli yamaha proizvode,pa moj stav uzmi sa rezervom

Fireface mi se nikad nije svidjao,ima ga u 2 studija oko mene.Uvek mi je bio strashno sterilan,ali mislim da je to pitanje licnog utiska koji u mom slucaju nije baziran ni na kakvim cinjenicama koje drze vodu.Prosto mi se taj komad opreme ne dopada,i mislim da je previse isforsiran bespotrebno.

Sa druge strane,steinberg je dao odlicnu opciju dsp-a koji moze (ali i ne mora) da ti sluzi.Ako te soft ne zanima , imas i onu slabiju verziju,koliko se secam jedino sto nema je taj channel strip inside.

Meni kao klavijaturisti je zasmetalo sto nema midi , nekome to moze biti deal breaker i razumeo bih ga ... zvanican odgovor koji sam dobio je da se sve nove klavijature vezuju na usb...sto jeste tacno,ali sta cemo sa starim a dobrim modulima koje imamo?Ja nemam direktan problem,jer preko motifa vezujem sve rackove (on mi sluzi kao midi interface),ali to je moja situacija,ko nije u takvoj,morace da dokupi neki midi interfejs,sto moze,i ne mora da ti smeta.

Ako koristis cubase,i to je platforma na kojoj si definitivno , misilim da je bolje resenje mr816 jer ne treba biti mnogo pametan pa sabrati 2 i 2 i skapirati da ako ista firma pravi kartu i softver da je sve savrseno optimizovano.Ali budimo realni,mnogo ljudi radi sa firefaceom i cubaseom (1 od 2 studija u koje idem ima ovu fireface-cubase kombinaciju),i tu takodje nema nikakvih problema.Jedini problem koji sam ja video je da u drugom studiju fireface posle godinu dana je poceo cudno da fercera na jednom od kanala,ali jos nije utvrdjeno da li taj fercer dolazi od kanala na karti ili od neke lose konekcije,posto se pojavljuje fantomski i ponekad.Nemam predstavu kako radi mr na drugim hostovima (sem cubasea).

Ne znam sta dolazi od softa sa ff,mislim da sa mr dolazi cubase 4 ai,sto ti moze znaciti nekih 50 eura dole ako odes na cubase 5 upgrade.

Mislim da je izrada i jednog i drugog jako dobra.
Eto,nadam se da ti je bar malo pomoglo !
darkstar is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules