|
|||||||
| Slobodan Milunović - Boban Muzičar (gitara), producent, mastering tehničar (Fabrika13). |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#7 |
|
Moderator
|
Bobane, hvala na ovako iscrpnim odgovorima i vremenu!!
Znam za tu M.Brauer ABCD buss tehniku, stavise probavao sam to, ali je malo problem kad je ITB posto on to prevashodno koristi ne toliko zbog kompresije koliko zbog "boje" i karaktera koju doticne sprave, koje se nalaze na grupama, daju - Neve 33609, Pultec P1A3S, Pendulum ES8 tube limiter, itd...pluginovi su cool, ali im je karakterna strana slabiji deo, kao sto si i sam pomenuo...uglavnom problemi sa digitus-om ![]() Generalno sam misljenja da je kompresija nesto sto se uci godinama. Kao sto overcompressed sound nije dobar isto tako i undercompressed nije ok - znaci zlatna sredina koju vremenom treba nauciti ![]() Da li kad ti dodju prekompresovani, ubijeni mixevi imas tehniku da ih vracas u zivot ili ih vracas na remix? Koliko headrooma za manevarski prostor ti je standard ? Pozdrav |
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|