Re: Kucno snimanje
Ljudi...stvarno mislim da pretjerujete malo...bez zajebancije...obrušili ste se na dečka ko vukovi...Priča je bila o nekom snimanju za prvu pomoć i za neki lični gušt, a ne sad ne znam ni sam kakvo ozbiljno i profi snimanje....Ovo što je momak ostavio - zvuči fenomenalno znajući da je snimljeno sa mikrofonom od 200 dinara!!! Nemojte da ste na kraj srca ! On nije ni reko da je to snimak za "gremi", niti da se tako snimaju ozbiljni projketi! Svako se snalazi sa onim što ima - nismo svi ovdje "besni profesionalci" za nekim dojajnim mikrofonima i studijima! S druge strane, znam ja i neke koji imaju mikrofone čije su cijene bile i sa četiri cifre, pa ne snimiše sa tim nikad nikakvo čudo...
A, što se tiće samog pitanja - za neko pristojno snimanje vokala bi za početak trebalo uzeti barem sure sm58 - taj mikrofon (koliko sam čuo - ja ne snimam vokale) može sasvim pristojno da odradi stvar - naravno treba imati neki preamp kroz koji će taj mikrofon da prođe do kompa ..u suštini - za 250-300 evra može da se ima "sve" što je potrebno za nešto što liči na snimak....e, da ...i da budemo realni - istina je da sa pluginovima može da se doda dosta snimku - al naravno - ništa ne može da zamjeni neki kvalitetni "kondnezator" , posle koga , ono što se kaže, ne treba puno ni da se pipa...Ljudi, pomirimo se , ipak, sa tim da dans ne trebaju stotine hiljada da bi se snimalo pristojno, štaviše, dobro!
|