Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-09-2006, 03:33 PM   #21
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Default Re: SuperMEE, profesionalni near-field monitor, funkcionalni model

Ja sam kada mi je bio Bogi uradio jedan brzi mix od pocetka bukvalno do kraja i jedino gde sam se zajebao je bio bass opseg gde sam malo pregruvao bas za otprilike 2 db i to sam cuo kad sam prebacio na bm 15, ali zato kad sam vratio na Bogijeve kutije, cuo sam isto to. DAkle. tu je ipak dosla do izrazaja navika koja je neophodna, ali je to zanemarljiva greska kad radis full mix za sat vremena na kutijama koje si pre toga slusao ukupno 2 sata. Iskreno, mnogo mi je vise vremena trebalo da "naucim" bm 15. tu sam experimentisao mesec dana, pomerao kutije i razne zajebancije dok nisam ukapirao kako rade.
Ove Bogijeve smo samo "bacili" i to mozda cak i presiroko, ali su davale odlican centar, bile su vrlo definisane i definitivno im ne nedostaje basa, ves se samo malo drugacije cuje nego sto sam ja to navikao.
Moja glavna zamerka na kutije, a to vec spada u domen cisto subjektivnog je ta neka grubost u visokima na oko 2.5 khz ( tacnije 2445 , trazio dok nisam nasao), sto Bogi kaze da moze da se kastumizira po volji onoga ko slusa, ali je jedno sigurno; Jako se lako i brzo radi sa njima, daju precizno stanje stvari i u manjim , pa cak i srednje velikim prostorima, one mogu da budu kompletna solucija, a u vecim, komotno mogu da budu drugi par monitora uz bilo koji skup main monitoring.
Karakterom dosta podsecaju na NS 10, sa razlikom, sto su dosta muzikalniji (pa sad kako ko shvati ), tacnije, daju informacije o donjem opsegu koje su kod Yamahe "dostupne" samo prekaljenim korisnicima koji vise rade "na osecaj" nego sto zapravo to zvucnik moze da im reprodukuje.
Ovde odmah dobijas kompletan uvid bez potrebe da ista naslucujes.

E sad...
Ono sto je mene definitivno oborilo na dupe je bogijevo pojacalo, ali o tome sledeceg javljanja

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules