Re: renderovanje midija
Muzikom se bavim amaterski, cini mi se ceo zivot. Sviram klasicnu gitaru i volim neke kompozitore ozbiljne muzike. Takodje volim i popularnu muziku (talking heads, bowie, kraftwerk, meat pupets. the smiths itd). Zeleo bih da naucim da u cubase-u napravim obicnu pop pesmu. Ne svidjaju mi se surogati, vst kopije vecine instrumenata, narocito zicanih, pa uglavnom koristim koristim sintetizovane zvuke iz raznih sintisajzera. Izuzetak su duvacki instrumenti, bass i klavir koji dobro zvuce, bar meni. Dobro bi mi dosao neki savet oko metodologije rada, korak po korak, i par saveta oko rada sa mikserom. Ja sam nekako uspeo i sam da se snadjem oko osnovnih stvari, ali razumeti svrhu neke opcije jos uvek nije dovoljno dok ti neko ne objasni kako i na kom mestu najbolje da je upotrebis. Ne verujem da ja mogu da naucim rad u Cubase-u na ovaj nacin, ali mogu da odagnam neke dilema, na brz i jednostavan nacin. Zato ova komunikacija i sluzi. Inace, za razliku od vecine vas, ja nisam profesionalac, vec pravnik, bavim se intelektualnom svojinom (autorsko pravo i industrijska svojina). Hvala i pozdrav svima
Vladimir
|