Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 11-12-2005, 12:25 AM   #1
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Unhappy Autotuning

Ja moram nesto da proverim sa vama... il sam lud ili u mnogo vecem obimu nego sto mislim da je korektno, cujem pitch-korekcije na snimcima veoma visoke produkcije... Nisam siguran da sam nacisto sa tim koliko je to eticki opravdano u tom slucaju.. mislim, okej mi je da u low-budget polu/home produkcijama na bas losim vokalima to dobija svoj smisao.. ali ovako, ljude koji imaju veliko postovanje i novac od istog... e to mi je vec malko hevi..
Al ajd pre nego sto nastavim da ke*am, evo nekih primera pa cisto da vidim dal sam sisao sa uma :
- Maroon 5 (narocito na "she will be loved" gde je to iskorisceno kao efekat, samo se pitam dal je namernooo)
- Jammiroquai, zadnji album - na par mesta, meni najociglednije na pesmi "black devil car"
- Greenday - sad sam tek krenuo da preslusavam i meni najdraza pesma "wake me up when september ends" mi se cini da je cela okupana u tim intervencijama

Da li sam lud?
Arthur is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules