|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ploca Asus P4P800-X
Cpu 3 ghz 800 fsb ati radeon 7500 emu 1212m 1.71 driveri 2x512 rama 400 1 pata 40gb NTFS i 2 sata 120 Fat 32 svjeza instalacija win XP sa sp2 (nisam znao da ce se automatski insalirati sp2 ali sta je tu je) Uradjen optimizacija odavde: http://www.modularmedia.co.uk/downloads/XPdawTweaks.htm i kad se sistem podigne odem u task manager i vidim opterecenje cpu 50% a nista nije upaljeno.U procesima vidim da services.exe opterecuje 50% i i system idle procesys (user name system) 50%. Sta bi moglo biti to sto opterecuje sistem toliko.Uradio sam i antivirus check i sve je u redu.U Biosu sam ukljucio hyper-threating.Temperatura procesora je 53 C konstantno. Pomagajte drugovi jer nemam ideje.Sve sam servise uradio kao na pomenutoj stranici.POMAGAJTE!!!!!!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
slicno vrijedi i za programe za defragmentaciju diska (diskeeper npr.) preporucam da na DAW-u nemas instaliran antivirusni program, nije potreban na tom sistemu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
ali sam antivirus instalirao nakon sto sam vidio da je opterecenje 50%.
Inace ovaj kompjuter uopste nije na internetu niti su mu upaljene bilo kakve mrezne komunikacije. Nesto je drugo ali stvarno neznam sta. Usput ako se sjetis posalji mi onaj 12in 12 out sesion na zoran.milovic@tel.net.ba. Ali sad mi je ovo vece opterecenje. Hvala anyway. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ako ti je to od neke pomo?i, imao sam sli?an sindrom kao ti pre par nedelja, cpu stalno na oko 50-60%. Nakon ekstenzivne pretrage, ispalo je da je u pitanju neki spyware, koji interesantno, niti Spybot niti ad-aware nisu mogli prona?i, ve? ga je na kraju prona?ao Norton antivirus. Kad sam ga ubio, sve je ponovo bilo ok.
Ja ina?e uop?te ne verujem u to da je kompjuter "otka?en" sa neta siguran u bilo kom smislu, ?ak mislim da je ako korisnik zna ?ta radi obrnuto. Imam nekoliko prijatelja kojima su kompovi stradali upravo tako, jer uvek se iznova iznenadim koliko ljudi ne update-uje svoj antivirus program ili ga isklju?i jer im smeta pa zaborave, ili ga ?ak ni ne instaliraju, ili isklju?e firewall, pa ti onda donesu ne?to na CD-u nabijeno virusima sa svog kompa, i onda d?aba ?to nisi na netu.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opterecenje procesora | Tiki the Boyler | Computer Hardware | 7 | 29-11-2004 04:18 PM |