Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2005, 12:50 AM   #71
MD
Senior Member

MD's Avatar

Quote:
?to se ti?e Amplitube-a, ?uj stari, ti si ga prvi pomenuo u svom post-u kako ga stavlja?, ako se ne varam
Nadovezao sam se samo na tvoj post, gdje ga spominje?
Ma kao da je va?no, pusti .
Quote:
Samo nemoj da gre?kom skrati? ?icu iz magneta jer ti je preduga?ka pa posle ispadne da si preterao pa je sad prekratka ili ne?to sli?no
Ima? po netu vi?e sajtova koji se bave time, pa potra?i ako misli? da ti treba ne?to u ?ta bi gledao dok povezuje?.

Da, mo?da bi bilo pametno neke sheme nabaviti, barem sto se ti?e mijenjanja potenciometara.

]Ako te ne mrzi, dok si jo? u fazonu, probaj da snimi? dva clean fajla kroz dva ulaza pa da obrne? fazu jednom, mo?da ulazi ne rade isto, pa je u tome stvar. Po?e?e da me interesuje, jer zaista, kada jednom u?e u digitalni domen, u Cubase, signal je signal, pa bio plug in na insertu ili na input-u, tako bi trebalo da bude. [/quote]

Evo sad sam probao.
Sve sam podesio kako treba.

Na cleanu se savr?eno poklapaju.
Na amp simulatoru se preklapaju ali se javlja nekakvo krckanje i puckanje...

Kada dupliciram snimljen distorziran signal i stavim na oba kanala, preklapanje je savr?eno, bez puckanja..?

Ali, mislim da ovo nije ni pravi na?in isprobavanja, kroz odjelivanje pretpoja?alom, ako se odijeli i di -jem , onda ?e opet ovaj clean signal biti pod utjecajem feedbacka ovog distorziranog (to je i bit odijeljivanja).

Zna?i treba ne?to drugo probati.
Mogao bi staviti gitaru na isti razmak od poja?anog monitora, pa je spojiti na oba na?ina,i snimiti jedan po jedan te usporediti eventualnu mikrofoniju i feedback koja nastaje od blizine monitora.

Ovo se ?ini jedini na?in.

[/quote]

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 01:11 AM   #72
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Zna? mislim da ozbiljno zastranjujemo sa ovim, trebalo je stati na vreme
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2005, 01:13 AM   #73
MD
Senior Member

MD's Avatar

Ajd jo? da ovo napi?em da nisam uludu gubio vrijeme eksperimentima, pa ako je otislo u offtopic, neka se pobri?e, ili split-a u drugi topic

Evo sad sam izveo i ova dva va?na pokusa .

Ovime je sve nadam se dokazano.

Stavio sam ultra jak gain i bio blizu monitoru, sve je to uzrokovalo sna?an feedback i ?ica je po?ela zvoniti.

Ovo je zaklju?ak.

1. Na clean kanalu se snimilo zvonjenje ?ice uzrokovano feedbackom ali kao cleana naravno.

Na tu clean zvonjavu ?ice sam stavio isti drive kao insert, i vidi, dobio sam skoro pa prirodan feedback! ( ovo je i bit onog snimanja cleana o kome sam govorio, zna?i uhvatio sam feedback na clean snimci, koji mogu pustiti naknadno kroz poja?alo reampingom i dobiti opet feedback, ali o?ito je da ?e biti druk?iji od onog prvotnog prirodnog).
Kada sam obrnuo fazu preklapanje je hm.., kao da ga nije ni bilo uop?e.

Zatim sam napravio pokus nad pokusima )

Blokirao sam zice od gitare (da slu?ajno same ne proizvedu zvuk kada zatitraju) i stavio je uz monitor.
Prvo sam pustio prvi slu?aj i snimio, zna?i maleno zujanje ?ica, pickupova.

Zatim sam pustio drugi slu?aj, gdje sam takodjer snimio zujanje, ali ovaj puta sa isto pode?enim drievom ali na insertu.

Zna?i u istim uvjetima u odnosu gitare, zvucnika imao sam snimljena feedback zujanja, jedan sa driveom na insertu, drugi sa driveom na inputu.

Mada zvu?e sli?no..kada sam obrnuo fazu na jednoj snimci, vidi ovo, preklapanje uop?e nije bilo ?ujno.

Kada sam duplicirao svaki signal i obrnuo fazu, bio je potpuno poni?ten .

Zna?i RAZLIKE O?ITO IMA. Kako ?to , nemam pojma, ali je ima.

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One
MD is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2005, 03:51 AM   #74
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Zvin?i?u, pazi ovo (vezano za na?u pri?u o o feedback-u i interakciji), intervju sa S. Stevensom na guitar.com
Quote:
Guitar.com: Since you're using so many different amps while tracking, do you need to work in the control room?

Steve Stevens: I would say that 90 percent of the guitar stuff was recorded in the control room, but I did start missing some of that feedback. So what we did was we set up a little amp in the control room with a volume pedal on it. I think it was a Fender Champ that belongs to our producer, Keith Forsey. Any time I needed to have some feedback, it as literally aimed right at my guitar pickup. I used it for things like the beginning of "Scream," or anything with feedback. I would just step on the volume pedal and get feedback going. I think I read something about how Slash did that because you definitely do have a different feeling playing in the control room. There's something to be said about that direct connection between your pickup and your speaker cabinet. But at the same time, having to play to a track through headphones is not great. You feel more connected to the music when you're in the control room, but you feel more connected to your amp when you're next to it, so there was that trade off.
Old 08-06-2005, 11:49 AM   #75
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

[quote="Dushan_S"]Zvin?i?u, pazi ovo (vezano za na?u pri?u o o feedback-u i interakciji), intervju sa S. Stevensom na guitar.com
Quote:
Guitar.com: Since you're using so many different amps while tracking, do you need to work in the control room?
zanimljiv text, ali prozivas krivog covjeka
MD is your man.

nisi valjda i ti poceo bass gitaru svirat...previse niskih frekvencija pomuti mozak
zvincic is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2005, 02:08 PM   #76
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Cuo sam te Zvincicu...
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2005, 03:33 PM   #77
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Cuo sam te Zvincicu...
blago tebi, otkad sam se ja uhvatio bassa ne cujem nista povise 1 kHz
Old 08-06-2005, 03:49 PM   #78
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa sta bi ti vise, da ne bi 5-6 kila?
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2005, 03:52 PM   #79
zvincic
Pro Member

zvincic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy
Pa sta bi ti vise, da ne bi 5-6 kila?
ma ajde, barem do 3 da naguram i dobro je

kad se sjetim da sam nekad bio kontaminiran visokim frekvencijama gitare
Old 10-06-2005, 01:00 AM   #80
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

[quote="zvincic"]
Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Zvin?i?u, pazi ovo (vezano za na?u pri?u o o feedback-u i interakciji), intervju sa S. Stevensom na guitar.com
Quote:
zanimljiv text, ali prozivas krivog covjeka
MD is your man.

nisi valjda i ti poceo bass gitaru svirat...previse niskih frekvencija pomuti mozak
:oops: :oops: Ajoj! ?itao sam pre toga neki tvoj post na drugoj temi pa po inerciji... Mogu da se vadim na ?injenicu da ve? par dana jedva da spavam A za bas je jo? rano, ne stoje stvari toliko lo?e :P
Sorry Oggy, ?ala naravno.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules