Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2005, 02:15 PM   #11
Altek
Member

Altek's Avatar

Par godina unazad kostao je preko 600 e.Ja sam u oglasima prosle godine naisao na jedan za 560 e.To mi je bilo (i dalje jeste) skupo.

Stvar je u tome da ljudi koji ih prodaju znaju da su trazeni i da imaju kultni status.

Bilo kako bilo ,sada nema nazad.
Altek is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 02:16 PM   #12
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

M1 je 'legenda' samo zato jer je bio jedan od prvih workstationa. na njemu nema nista posebno. jako mali sample ROM. nema resonance na filteru. losi konverteri. nista. nije to sint koji ima neznam ni ja kakv synth engine, pa da mozes radit svoje zvukove. obicni pretpotopni sample playback.

a za 450 sigurno ima tona drugih modela , mladjih i po 5-6 godina po generaciji od njega.X5D je bolji 5 puta. da ne govorim nesto novije i jace. pogledaj i rolande XP i sl..

osobno, nebi ga ni takao..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 03:33 PM   #13
Altek
Member

Altek's Avatar

Videcemo. 8) Cuo sam da su padovi sa tog korga korisceni za Extra,sada vec legendarni singl za Ken Ishii-ja.

Neznam sta mi se vise svidja, sama muzika ili spot koji je ,secam se, bio najbrutalniji manga crtac koji sam ikad video na TV-u.

Sto se m1 tice, naci cu mu vec neku svrhu sigurno.

Is that you John Wayne, is this me ?
Altek is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 08:49 PM   #14
bumbar
Member

bumbar's Avatar

xxxx

Last edited by bumbar; 28-04-2008 at 11:08 AM.
bumbar is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 10:08 PM   #15
bumbar
Member

bumbar's Avatar

yyyy

Last edited by bumbar; 28-04-2008 at 11:09 AM.
bumbar is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 10:23 PM   #16
mirzaa
Member

mirzaa's Avatar

Quote:
Originally Posted by dlukace
... a i usput najprodavaniji sint svih vremena! ...
ja mislio da je DX7 :roll:
mirzaa is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2005, 10:31 PM   #17
akowalee
Member

Ne bacaj pare
To je inace protiv zakona
akowalee is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2005, 12:04 AM   #18
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by mirzaa
Quote:
Originally Posted by dlukace
... a i usput najprodavaniji sint svih vremena! ...
ja mislio da je DX7 :roll:
mozda grijesim, ali koliko ja znam DX7 jest najprodavaniji. M1 je drugi..

sto se tice M1 padova - neznam po cemu bi bili posebni. ti wav-ovi se nalaze u ROM- ovima svih slijedecih Korgovih modela, ukljucujuci i Trinity, a ponesto i u Tritonima.

sint postaje klasik i 'poseban' samo kad njegov engine, osim sample-ova ima nesto specificno u sebi sto mu daje odredjenu boju koju druge sprave nemaju. najbolji primjer za to su sintetski zvukovi svih vrsta. (fm, dsp, analog, additive, wavetable, pm itd). M1 nije takva sprava.

Primjer posebnosti iz takve slicne 'workstation' grupacije je npr. njegova preteca Ensoniq ESQ1 i SQ80: Ensoniq ima prave CEM analogne filtere, nema duge samplove vec samo kratke wav cycle-ove koji su 12-bit i vrlo su prljavi, zatim prilicno naprednu arhitekturu sa 3 ENV i 3LFO itd. kad se s tim igras i uletis u analogiju na izlazu , jasno da ces lako dobiti neki 'original' sint sound.

s druge strane, ako zelis zvuk baziran na sto vecoj vjernosti ( i kolicini) semplov-a, recimo za vrhunski klavir, orgulje ili violine - ides na sto novije sprave ili u PC. sto vise RAM-a ili ROM-a to bolje. nemas sto traziti kod starih ROMplera. zato moj proteus stoji vec 10 godina i skuplja prasinu. preslo ga vrijeme..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2005, 02:50 AM   #19
idekius
Mason

idekius's Avatar

Jedno vreme je na forumu bila atmosvera takva da su se svi kleli u software, sad je izgleda bino da je hardware..

Koja crna legenda M1? Svaka cast za kvalitet izrade... Potencijalno lep midi kontroler sa lepo odradjenom klavijaturom.

Boje? Pffffff.... Nema sta da trzai u odnosu na VST i Sample diskove. Koliko se secam njegove bojice su 0,5 mb?
Davno su prosle 80-te, kada su u pitanju klavijature koje rade sa samplovima...

450 Eu???? Nikako!!! Isplati se da se kupi eventualno kao master klavijatura i to za ne vise od 250 Eu...
Old 04-04-2005, 09:35 AM   #20
dlukace
Member

ne zbunjujte ?ovjeka ljudi!
samo je 450 eura dosta love,ovdje u hrvatskoj sam ih vidio na gomile po 1500-2000kn u dobrom stanju! to je oko 200-250 eura.malo tipu reci da smanji(ako ga ve? nisi uzeo...).
clusterchord i ostali-?to fali tom sintu? pa jebote zar svaki sint mora imati 100 gb soundova da bi bio dobar? ako je ken ishi-u i ostalima i dan danas nezamjenjiv onda je valjda o.k.
sav software je (rompleri) nabacan u gigabajtima,a zvukovi se te?ko ?uju u miksu i zvu?iosrednje po mnogima.
ne zavaravajte se,u 80-ima je bila revolucija sa dx7 i svi su rasprodali analogne sinteve-moglo bi se dogoditi ne?to sli?no za par godina sa softsintevima i hardware-om!
dlukace is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules