Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-01-2005, 06:39 PM   #1
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Default Clavia Modular 2 Engine - ima li neko iskustva?

Zanima me ima li neko iskustva sa navedenom spravom ili neko ko ga prodaje mozda.
I da li neko koristi CW Scope 4 booster board iskljucivo kao Dsp za Vst plug inove ?
goasia is offline   Reply With Quote
Old 18-01-2005, 08:16 PM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Skini demo sa Clavia sajta.Probaj pa vidi kako ti odgovara.Ne treba ti g2 hardver i radi kao monofonik.
milos is offline   Reply With Quote
Old 19-01-2005, 10:00 AM   #3
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Default Re: Clavia Modular 2 Engine - ima li neko iskustva?

Quote:
Originally Posted by goasia
I da li neko koristi CW Scope 4 booster board iskljucivo kao Dsp za Vst plug inove ?
mislis samo njega u XTC modu?
Old 19-01-2005, 04:41 PM   #4
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

Da citao sam u nekom ranijem Keys u da ima nekih problema sa latencijom , koristim RME hdsp ,kartica savrseno radi ,imam i Uad 1 ali mi fali sintisajzera ,pa razmisljam ili scope 4 booster board sa synt sampler pack ili nord modular engine 2 ... znaci scope bez ikakvih i/o opcija ,barem tako su mi rekli sa creamware , da radi bez problema kao vst i ... ali bih voleo cuti nekog ko radi sa scope pluginovima preko druge audio kartice :roll:
Old 19-01-2005, 05:00 PM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Neznam mnogo kako radi u kombinaciji sa drugim karticama, narocito ta varijanta...

Ja sam probao XTC i kod mene radi O.K., ali nisam mnogo radio sa njim jer nema routinga koji je kod CW-a resen do bola.
Ja imam Lunu + Pulsar + ADA8000 + Ultargain Mic 2200, a uskoro uzimam i ADI 2 ili ADI 8 i UAD 1.

Moj savet ako uzimas CW je da prodas tog RME-a i kupis sto bolji preamp i AD\DA konvertor i to lepo optikom vezes na CW.

Pulsar ima 2xADAT interface (16 kanala) sto je sasvim dovoljno. A mozes da kupis onu verziju Pulsara koja ima samo ADAT-e (4x) jer ti analogni ulazi i izlazi sa ovakvom koncepcijom koju ti predlazem nisu potrebni. Ovako bi imao odlicnu AD\DA konverziju (zavisno od konvertora koji kupis), isto vazi i za mic preamp, a imao bi i CW routing i DSP.

E sad... neznam koji HDSP imas? Ako imas npr. Multiface, sve ovo sto sam napisao je teska glupost i ne isplati se, ali ako imas npr. 9632, ovo bi ti bilo odlicno i dugotrajno resenje.

Mislim, ovo sto sam ti napisao je cisto moj ugao gledanja...

Uvek podvlacim ono da je po meni mnogo pametnije trositi novac na kvalitetan externi hardvare nego na comp. Kad komp zastari, zvucna takodje... to jednostavno bacis i kupis drugi, a preamp, konvertor, mic, kompresor... ostaju....

.................................................. .................................................. ..
P.S. Da ne bude kako spadam u one koji misle da CW ima lose AD\DA. Jock... Preslusaj Sandrove snimke vokala u onim njegovim 'ajduckim poskocicama i budi frajer pa kazi da to ne valja... E, a to je CW-ov AD\DA. Ko god tvrdi da CW-ov AD\DA ne valja, morao bi da mi pruzi na uvid bolji snimak prvenstveno vocala.
P.P.S. opet da ne budem pogresno shvacen, naravno da Otari Radar 2 ima bolje AD\DA
Old 19-01-2005, 05:01 PM   #6
dr.Ru
Administrator

dr.Ru's Avatar

ali Nord modular je hardware synth. Ja sam ga delom testirao (kazem delom, jer mislim na Nord Lead 3)m puRe ga ima. U Modularu mozes da napravis ceo Lead 3 i jos gomilu drugih stvari. Moj izbor definitivno, jer ga stvarno treb cuti, a ne pricati o njemu.

Idekius je spomenuo HDSP 9632
HDSP 9632 ima nov, bolji AD/DA od Multiface-a. Zapravo, najjaci u RME familiji. Na primer, FireFace 800 se razlikuje od 9632 samo po tome sto ima preampe i vise analognih ulaza, dok je konverzija 9632 (koriste poslednju generaciju RME konvertora koju sreces u ADI)

Ostavi 9632, ja svoj RME 9632 ni ne razmisljam da prodajem.
Old 19-01-2005, 05:17 PM   #7
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Definitivno uzmi G2 engine....sprava je fantasticna!
Old 19-01-2005, 05:49 PM   #8
goasia
Senior Member

goasia's Avatar

imam RME HDSP 9652 i zbog jednostavnog rukovanja ne bih ga menjao povezan sa adat interfejsom na behringer ddx32 ,ali mi fali sint resursa ,gomila vst instrumenata opterecuje procesor ,pa sam mislio .. jedno od ta dva resenja...
Old 19-01-2005, 07:00 PM   #9
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
imam RME HDSP 9652 i zbog jednostavnog rukovanja ne bih ga menjao povezan sa adat interfejsom na behringer ddx32 ,ali mi fali sint resursa ,gomila vst instrumenata opterecuje procesor ,pa sam mislio .. jedno od ta dva resenja...
Ako ti je varijanta sa ddx 3216 to sto ti odgovara i ako ti se system na kome radis svidja, to je vise nego O.K.

Ipak, mislim da ti onda CW nije resenje. Po meni je suludo kupiti tu karticu samo zbog synths-a. Jesu dobri, ali nista specijalno do te mere da bi zbog njih valjalo kupovati karticu.

Ako je samo zbog synthsa, bolje lepo budzi procesor i ram jer je jevtinija varijanta nego kupovina CW-a. Ne vidim zasto bi CW bio borli od Arthuria Mini Moog-a, Atmosphere itd...itd....

Cak, svi CW synthsi su na istu foru, analogni...
Njihov veliki + je istovremeno i njihov veliki -. Lepo je to sto zvuce stvarno kvalitetno i veliko, ali upravo zbog toga ti CW synth pokrije pola pesme....

Na tvom mestu bih ja budzio mashinu za VST, kupio jos jedan comp za VST ili kupio neki lep hardwerski synth...
Old 19-01-2005, 08:13 PM   #10
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Mozes, kao sto kazes za pretpostavljam Goa Trance muziku uzeti Scope synthove jer su stvarno vrhunski i mnogo bolje lezu u snimak nego bilo koji drugi po licnom iskustvu (ovo je subjektivno), ali ti je moja preporuka Powerpulsar sa ADATIMA i raditi digitalno jer ces se onda bazirati na CW=oc ruting. Ovo ti opet govorim zato jer ces puci lovu za SRB kartu a mozes dobiti puno vise za manju razliku u ceni ako uzmes Powerpulsar i centralizovati studio na CW kao sto ja to radim.
Za elektroniku je ovo najbolja solucija po mom licnom iskustvu

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules