Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-12-2004, 08:23 AM   #1
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Timeworks Reverb X

Dugo ga nisam instalirao pa rekoh 'ajd' da se podsetim...
I.... ispostavilo se da o njemu i sada mislim isto sto ranije... Zvuci odlicno...

Ima li neko iskustva sa Compresor X? Vredi li i on necemu, ili samo lepo izgleda?
Old 26-12-2004, 09:00 AM   #2
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Compresor X je odlicna sprava, samo sto nema klasicne presete i moras zaista da znas da je koristis. U tom slucaju daje odlicne rezultate, ali naravno, u zavisnosti od onog signala koga tretiras i od toga da li mu "odgovara". Kada stavljam kompresor na vokal, recimo, uvek isprobam vise kompresora i izaberem onaj koji najbolje zvuci. Uglavnom koristim Waves, ali kada stavljam kompresor na moj vokal, koristim bas Timeworks.
Oggy is offline   Reply With Quote
Old 26-12-2004, 07:06 PM   #3
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: Timeworks Reverb X

Quote:
Originally Posted by idekius
I.... ispostavilo se da o njemu i sada mislim isto sto ranije... Zvuci odlicno...

Ima li neko iskustva sa Compresor X? Vredi li i on necemu, ili samo lepo izgleda?
ma, jesi ti prova timeworks p-100 i a-100 za pulsar?
podji na njihove stranice pa skini demo. vidit ces sto je reverb
Old 27-12-2004, 12:34 AM   #4
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

taj timeworks mi i nije bas ostao u bog zna kakvom secanju (sto verovatno ima veze sa previse iskoricavanjem 4080L reverba)...ali boze moj.. to beshe davno nekada... verujem da su prilicno napredovali!
Old 27-12-2004, 02:28 AM   #5
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ako nesto mrzim kod reverba, to je osecaj da separatno chujes reverb i dry. Dva zvuka umesto jednog :-/ To Timeworks i CW Masterverb ne rade i zato mi se svidjaju.

Kod impulsa se taj osecaj gubi na nizim latencama i upotrebom impulsa boljeg kvaliteta, ma da to za impulse mozda tripujem...

U svakom slucaju mnogi "odlicni reverbi" daju "dva zvuka" i to se jasno cuje.... Sad..., normalno je da svaki reverb tako radi... dry\wet, ali kod ovih nasih soft warijanti je stvarno cest slucaj da se dry i wet separatno cuju...

Ehhh...Shvatite ovo kao licno filozofiranje u koje ni ja nisam siguran :roll: Recimo da razmisljam o tome i naprezem usi

Nije frka reverb za instrument i pratece vokale, ali za lead vocal ....
Old 27-12-2004, 09:17 AM   #6
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Ako nesto mrzim kod reverba, to je osecaj da separatno chujes reverb i dry. Dva zvuka umesto jednog :-/ To Timeworks i CW Masterverb ne rade i zato mi se svidjaju.

Kod impulsa se taj osecaj gubi na nizim latencama i upotrebom impulsa boljeg kvaliteta, ma da to za impulse mozda tripujem...

U svakom slucaju mnogi "odlicni reverbi" daju "dva zvuka" i to se jasno cuje.... Sad..., normalno je da svaki reverb tako radi... dry\wet, ali kod ovih nasih soft warijanti je stvarno cest slucaj da se dry i wet separatno cuju...

Ehhh...Shvatite ovo kao licno filozofiranje u koje ni ja nisam siguran :roll: Recimo da razmisljam o tome i naprezem usi

Nije frka reverb za instrument i pratece vokale, ali za lead vocal ....
cekaj, cekaj... kad koristis reverb na sendu, normalno je da iz reverba izlazi samo wet.
a kad ce se wet cut u odnosu na dry ovisi o pre delayu. sto je pre delay kraci, to ce se reverb vise 'sljubit' sa dry signalom.
ta prva refleksija u prirodi nikad nije 0, ali kad je do nekih 30ms (mislin) uho je ne registrira ko odvojeni zvuk.
tako ti je i u prirodi, jer zvuku treba vrimena dok ne dodje do zidova. tako da u vecim prostorima reverb uvik cujes sa kasnjenjen.

bdv: ja volin ponekad (narocito u baladama i sa plate reverbom) stavit malo veci pre delay, to mi je kuul.
Old 27-12-2004, 11:16 AM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob
Quote:

Jel ga ima svrhe koristiti ako ces na jednom projektu imati samo jedan ili eventualno dva komada startovana?
Znas i sam da je su u projektu bar 3-4 iskoristena reverba ok stvar, jedino ako ces ga kombinovati sa nekim, ali gubi se draz i kvalitet tog jednog zar ne?
Old 27-12-2004, 01:43 PM   #8
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eon
Quote:
Quote:

Jel ga ima svrhe koristiti ako ces na jednom projektu imati samo jedan ili eventualno dva komada startovana?
Znas i sam da je su u projektu bar 3-4 iskoristena reverba ok stvar, jedino ako ces ga kombinovati sa nekim, ali gubi se draz i kvalitet tog jednog zar ne?
ne znan tocno sto hoces rec, a isplati li se koristit jedan ili dva po projektu, moras sam odlucit.

ja san koristenje cw pluginova sve na minimum. proda san vecinu cw dynamickih efekata, njegove semplere odavno ne koristin, sintovo inace koristin vrlo rijetko (narocito u produkciju sto radin u zadnje vrime) tako da je meni ovaj p-100 dosa ko narucen za iskoristit visak dsp-a od pulsara. 8)

do sad mi je jedan p-100 po prejektu bi dovoljan, jer ga koristin samo na lead vokalu, ali moga bi koristit i 2 ako ne koristim nijedan drugi efekt ili instrument u projektu. da neman uad i poco, sigurno bi ih pozeli otvorit i vise od 2, ali uadov p-140 i poco reverb su apsolutno isti nivo po kvaliteti, samo su drukciji. p-100 je simulacija plate jeka od pcm91, a p140 simulira pravi harwarevski emt plate sa metalnom plocom. poco reverbi takodjer imaju specifican tc karakter. uz svih njih dobro dodje i masterverb pro, jer je i on sasvim drukciji.

bdv: ma, meni ti je inace od pulsara instalirano 4-5 efekata i isto toliko synhova, zato ja volin rec da ja nisan pravi pulsarovac, iako san ovisan o njegovemu routhingu i realtime procesingu. 8)
Old 27-12-2004, 02:06 PM   #9
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

?ao mi je ?to sad ta?no ne mogu da se setim, ali mislim da se radi o Keyboard magazinu. Pre nekih godinu dve su radili "blind test" u kom je u?estvovalo nekoliko istaknutih snimatelja i producenata, pu?tali su im jedan isti snimak kroz razli?ite reverbe a oni su ocenjivali svaki, naravno ne znaju?i koji je u pitanju. Bilo je nekih 10-ak reverba ?to softverskih ?to hardverskih. Lexicon (ne se?am se koji je ta?no model bio u pitanju) je jednoglasno bio izabran za najbolji. Na dnu liste je bio Cubase-ov ugra?eni reverb , a ono ?to je interesantno je da je Reverb X bio drugoplasiran i da su oni sami kada im je re?eno bili iznena?eni da se radi o software-skom reverbu.
Mo?da je jo? neko ko vi?e prati magazine od mene naleteo na to?
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2004, 03:26 PM   #10
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by Eon
Quote:
Quote:

ne znan tocno sto hoces rec, a isplati li se koristit jedan ili dva po projektu, moras sam odlucit.

ja san koristenje cw pluginova sve na minimum. proda san vecinu cw dynamickih efekata, njegove semplere odavno ne koristin, sintovo inace koristin vrlo rijetko (narocito u produkciju sto radin u zadnje vrime) tako da je meni ovaj p-100 dosa ko narucen za iskoristit visak dsp-a od pulsara. 8)

do sad mi je jedan p-100 po prejektu bi dovoljan, jer ga koristin samo na lead vokalu, ali moga bi koristit i 2 ako ne koristim nijedan drugi efekt ili instrument u projektu. da neman uad i poco, sigurno bi ih pozeli otvorit i vise od 2, ali uadov p-140 i poco reverb su apsolutno isti nivo po kvaliteti, samo su drukciji. p-100 je simulacija plate jeka od pcm91, a p140 simulira pravi harwarevski emt plate sa metalnom plocom. poco reverbi takodjer imaju specifican tc karakter. uz svih njih dobro dodje i masterverb pro, jer je i on sasvim drukciji.

bdv: ma, meni ti je inace od pulsara instalirano 4-5 efekata i isto toliko synhova, zato ja volin rec da ja nisan pravi pulsarovac, iako san ovisan o njegovemu routhingu i realtime procesingu. 8)
Da mislio sam na kolicinu utrosenog DSP-a jer ja pulsar koristim globalno za sve pa bi mi P-100 bio samo hardverski reverb uz jednu citavu lunu ili pola pulsara, ali nema veze, svejedno ako je dobar onda vredi kupiti bar jos lunu i koristiti ga.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules