|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Dugo ga nisam instalirao pa rekoh 'ajd' da se podsetim...
I.... ispostavilo se da o njemu i sada mislim isto sto ranije... Zvuci odlicno... Ima li neko iskustva sa Compresor X? Vredi li i on necemu, ili samo lepo izgleda?
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Compresor X je odlicna sprava, samo sto nema klasicne presete i moras zaista da znas da je koristis. U tom slucaju daje odlicne rezultate, ali naravno, u zavisnosti od onog signala koga tretiras i od toga da li mu "odgovara". Kada stavljam kompresor na vokal, recimo, uvek isprobam vise kompresora i izaberem onaj koji najbolje zvuci. Uglavnom koristim Waves, ali kada stavljam kompresor na moj vokal, koristim bas Timeworks.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
podji na njihove stranice pa skini demo. vidit ces sto je reverb ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
taj timeworks mi i nije bas ostao u bog zna kakvom secanju (sto verovatno ima veze sa previse iskoricavanjem 4080L reverba)...ali boze moj.. to beshe davno nekada... verujem da su prilicno napredovali!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Mason
|
![]()
Ako nesto mrzim kod reverba, to je osecaj da separatno chujes reverb i dry. Dva zvuka umesto jednog :-/ To Timeworks i CW Masterverb ne rade i zato mi se svidjaju.
Kod impulsa se taj osecaj gubi na nizim latencama i upotrebom impulsa boljeg kvaliteta, ma da to za impulse mozda tripujem... U svakom slucaju mnogi "odlicni reverbi" daju "dva zvuka" i to se jasno cuje.... Sad..., normalno je da svaki reverb tako radi... dry\wet, ali kod ovih nasih soft warijanti je stvarno cest slucaj da se dry i wet separatno cuju... Ehhh...Shvatite ovo kao licno filozofiranje u koje ni ja nisam siguran :roll: ![]() ![]() ![]() Nije frka reverb za instrument i pratece vokale, ali za lead vocal ....
![]() |
#6 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
a kad ce se wet cut u odnosu na dry ovisi o pre delayu. sto je pre delay kraci, to ce se reverb vise 'sljubit' sa dry signalom. ta prva refleksija u prirodi nikad nije 0, ali kad je do nekih 30ms (mislin) uho je ne registrira ko odvojeni zvuk. tako ti je i u prirodi, jer zvuku treba vrimena dok ne dodje do zidova. tako da u vecim prostorima reverb uvik cujes sa kasnjenjen. bdv: ja volin ponekad (narocito u baladama i sa plate reverbom) stavit malo veci pre delay, to mi je kuul.
![]() |
![]() |
#7 | ||
Super Moderator
|
![]() Quote:
Znas i sam da je su u projektu bar 3-4 iskoristena reverba ok stvar, jedino ako ces ga kombinovati sa nekim, ali gubi se draz i kvalitet tog jednog zar ne?
![]() |
![]() |
#8 | |||
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ja san koristenje cw pluginova sve na minimum. proda san vecinu cw dynamickih efekata, njegove semplere odavno ne koristin, sintovo inace koristin vrlo rijetko (narocito u produkciju sto radin u zadnje vrime) tako da je meni ovaj p-100 dosa ko narucen za iskoristit visak dsp-a od pulsara. 8) do sad mi je jedan p-100 po prejektu bi dovoljan, jer ga koristin samo na lead vokalu, ali moga bi koristit i 2 ako ne koristim nijedan drugi efekt ili instrument u projektu. da neman uad i poco, sigurno bi ih pozeli otvorit i vise od 2, ali uadov p-140 i poco reverb su apsolutno isti nivo po kvaliteti, samo su drukciji. p-100 je simulacija plate jeka od pcm91, a p140 simulira pravi harwarevski emt plate sa metalnom plocom. poco reverbi takodjer imaju specifican tc karakter. uz svih njih dobro dodje i masterverb pro, jer je i on sasvim drukciji. ![]() bdv: ma, meni ti je inace od pulsara instalirano 4-5 efekata i isto toliko synhova, zato ja volin rec da ja nisan pravi pulsarovac, iako san ovisan o njegovemu routhingu i realtime procesingu. 8)
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
?ao mi je ?to sad ta?no ne mogu da se setim, ali mislim da se radi o Keyboard magazinu. Pre nekih godinu dve su radili "blind test" u kom je u?estvovalo nekoliko istaknutih snimatelja i producenata, pu?tali su im jedan isti snimak kroz razli?ite reverbe a oni su ocenjivali svaki, naravno ne znaju?i koji je u pitanju. Bilo je nekih 10-ak reverba ?to softverskih ?to hardverskih. Lexicon (ne se?am se koji je ta?no model bio u pitanju) je jednoglasno bio izabran za najbolji. Na dnu liste je bio Cubase-ov ugra?eni reverb
![]() Mo?da je jo? neko ko vi?e prati magazine od mene naleteo na to?
![]() |
#10 | ||||
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|