Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-02-2004, 10:17 PM   #1
djale
Junior Member

Default B2(behringer)

Pozdrav.
Ovako moj frend planira da nabvi mic B2.Interesuje me kakva su iskustva sa ovim micom trenutno on kosta kod mene 400km, da li treba prostorija za njega,kakv je kvalitet bez prostorije.I dali ima nekakvi bolji re?enja mislim kupovinom nekog drugog al u ovom cjenovnom rangu mogu male oscilacije gore dole.
Djale
djale is offline   Reply With Quote
Old 16-02-2004, 10:31 PM   #2
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Mislim da je OK. Imam B1, a B2 bi trebalo da radi na istom principu osim sto je (ako se ne varam) omnidirectional mic. Samo da zna da ce morati da radi sitne zahvate sa EQ-om da bi dobio OK zvuk. Na suvo nije dobar...

pozz
kVu is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2004, 12:16 AM   #3
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Imam ga i ja.., a za razliku od B1 ima dvije dijafragme sta mu omogucava bolje hvatanje frekvencija iz svih smjerova (background vokali), ali uvijek ga mozes pomocu sklopke prebacit na rad samo jedne dijafragme kada on radi kao i B1.. A kvalitet bez prostorije opet ovisi o prostoriji u kojoj ce se snimat.. Sta se tice cijene, mislim da ne mozes nac niti priblizno tako jeftin kondezatorski mic...
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 17-02-2004, 09:37 AM   #4
ANTISHA
Member

Uzmi obavezno B2-pro ako ?e? uzimat. To je potpuno isti mikrofon kao AKG C-4000, a usporedba cijene da i ne govorimo.Ono "pro" u nazivu ti je da je napravljen po ISO 9001,tj odgovara standardima kvalitete EU po pogledu konstrukcije i elektronike u njemu.
Old 17-02-2004, 12:28 PM   #5
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANTISHA
Uzmi obavezno B2-pro ako ?e? uzimat. To je potpuno isti mikrofon kao AKG C-4000, a usporedba cijene da i ne govorimo.Ono "pro" u nazivu ti je da je napravljen po ISO 9001,tj odgovara standardima kvalitete EU po pogledu konstrukcije i elektronike u njemu.
A razlika u kvaliteti izmedu B2 i B2-PRO je u ....??
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2004, 08:56 AM   #6
ANTISHA
Member

Quote:
Originally Posted by djale
Quote:
Originally Posted by Solozabal
Quote:
Originally Posted by ANTISHA
A razlika u kvaliteti izmedu B2 i B2-PRO je u ....??
Da i mene ovo interesuje.
Na?alost nebih znao to?no, jer nisam imao iskustvo s B2, radio sam s B2 pro i mogu re?i samo pohvale za taj cjenovni razred. Uglavnom razlika na papiru je ono ?to sam i rekao. Ovo sam se informirao s jednim na?im ?ovjekom u Brucshalu koji je par puta imao kontakte s Uli Behringerom, gazdom firme.
Problem br:2 je ?to na tr?i?tima van zapadne Europe,USA i Japana dolaze proizvodi ISKLJU?IVO B i C klase ?to zna?i:
-imaju estetsku manu
- mo?da manje anomalije u radu
- nisu adekvatno testirani po propisima, ili nisu uop?e testirani u radu
- roba sa sajma ili izloga ili prezentacija
- kombinacija svega toga
Naravno oni govore da to ne mora ni?ta zna?it, ali 100% to nije isti proizvod. Ovo mi je potvrdilo nekoliko ljudi u music shopovima u Frankfurtu, Koelnu, Munchenu,zato nabavljam isklju?ivo u Njema?kim music shopovima ili mi netko donese, a nikako u doma?ih dilera.
Naravno, nemamo svi mogu?nosti pa je mo?da ova teorija i suvi?na.
Pozdrav!
Old 18-02-2004, 09:06 AM   #7
Digital Cave
Moderator

Digital Cave's Avatar

Mo?da ne bi re?ilo tvoju dilemu, ali verujem da bi svima sa foruma koristio ovo :

http://www.soundonsound.com/sos/sep0...d46b4124e9d4b0
[/img][/url]
www.digital-cave.com
Digital Cave is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules