|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Member
|
![]()
Probao sam hiljadu nacina da "UBACIM" MIDI instrumente sa mog sintesajzera na MASTER, ali dzaba... Da nije mozda resenje da MIDI vezu na SFP projektu:
Pulsar -------->Sequencer Sequencer -------> Pulsar ubacim na mikseru STS 1632 ??? Kako ? Pomognite, ako Boga znate, jer ovo jer mi je ovo vec postalo zamarajuce... |
![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Mason
|
![]()
Ehh, ja sam takodje nov sa Lunom i mislim da sam neke stvari provalio i ukapirao ali i meni nije jasno kako MIDI da prebacim u audio. Uspelo mi je da snimim u Sound Forge ali u samom Cubase-u mi ne ide?[/quote]
Vezes Asio destination na Mix out na mixeru i soliras midi traku koju hoces da snimis.
![]() |
#64 | ||
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#65 |
ton magistar
|
![]()
drugovi, ja mislin da vi misate kruske i jabuke.
ako vam midi instrumenti sviraju i cujete ih na monitorima, to znaci da su midi veze spojene kako treba i tu vise nemate sto minjat. dakle, midi se spaja: pulsar/luna midi source -> seq. destination seq. source -> pulsar/luna midi destination na ovaj nacin midi informacije idu iz master kyborda u kompjuter, onda dalje u sx/nuendo, a iz njega ponovo preko midi izlaza iz konpjutera u vanjski synth. e sad bi trebalo objasnit sto je midi a sto audio, ali bojim se da ja to necu najstrucnije napravit. u svakemu slucaju to nije isto. midi nije zvuk i nemoze ga se spajat u asio, mixer, wave dest i sl. midi je samo lanac informacija prema synthu koje mu kazu koje note ce svirat, kojim velocitijem, di ce nota pocet, a di zavrsit i sl. ![]() ![]() da bi ste snimali zvuk koji dolazi iz syntha morate njegove audio izlaze spojit u pulsara/lunu a ne u vanjski mixer ili pojacalo!!! ako audio izlaze iz syntha spojite na pulsarov stereo audio ulaz, onda ce njegov zvuk u sfp ulazit kroz pulsar/luna audio source. da bi ga snimili u cubase spojit ce te: pulsar/luna audio source -> asio destination za snimanje u wavelab spojit ce te: pulsar/luna audio source -> wave destination ako su vam pulsarovi/lunini audio inovi zauzeti, onda mozete spojit izlaze iz synthova u nekakav adat interface ili a16. u ovom slucaju zvuk iz syntha ide preko adat sourcea i za snimanje u cubase treba spojit adat source -> asio za cubase adat source -> wave destination za wavelab eto, nadan se da van je sad jasnije. ako nije idemo zajedno napravit projekt!?
![]() |
#66 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Posle ovih vasih objasnjenja i pojasnjenja mislim da je sve jasno ![]() Hvala za pomoc! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
VIP Member
|
![]()
Pomalo sam brzao i zato nisam video ono sto treba, a zato mi nije ni radilo :oops:
Postavim 24 Bit Wave Destination na izlaz Mixera i ocekujem da mi snima u Cubase-u :oops: Vidim gde sam gresio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Super Moderator
|
![]()
mosez i Asio destination pa ces isto snimati..ja preko wave destinationa snimam u wavelab ali princip je isti...
midi je protokol koji salje samo note tj. udarac prsta u dirku klavijature ili bilo cega drugog
![]() |
#69 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Super Moderator
|
![]()