Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-12-2003, 09:41 AM   #11
Digital Cave
Moderator

Digital Cave's Avatar

Giga Studio ne podr?ava Rewire, a imaju?i u vidu da ih je Tascam kupio pre godinu dana i nije jo? izbacio novu verziju , verovatno ne?e ni imati.
Ako tvoj prijatelj ima ambicije da preko Rewire programira arpe?o ili sli?ene kerefeke iz sekvencera u GS-u to ne?e mo?i. Ali GS i nije predvi?en za sinteti?ke instrumente, ve? kao mamutski sempler sa drugom namenom.
Ako je problem u produkciji instrumenata (u slu?aju da sama kartica nema vi?e I/O, dakle obi?na stereo) stvar je jednostavna. Sve se lepo sekvencira na vi?e kanala u SC/Logic/Sonar-u, a onda pomo?u funkcija Audio cepture u GS-u sve to lepo pretvori u audio (wav), ponovo postavi u aran?man, mutiraju se GS MIDI kanali i dalje zna?... Naravno ovo ne radi u Realtime-u, ali sam GS ima dovoljno efekata za filing dok se sekvencira. Osim toga Capture mo?e da bude 24-bitni ?ak i kada se koristi 16-bitna kartica.
?to se GSIF drajvera ti?e - ne podr?avaju ga sve kartice . Ima i onih koje rade sa GS-om ali samo pod Windows 98/Me (sa MME drajverima). GSIF su potrebni da bi GS bio funkcionalan sa manjom latencijom i vi?e izlaza (dakle da bi bila operativna puna arhitektura samog programa), ali ?e solidno raditi stereo i sa obi?nim SB.
www.digital-cave.com
Digital Cave is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2003, 09:49 PM   #12
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
?to se GSIF drajvera ti?e - ne podr?avaju ga sve kartice . Ima i onih koje rade sa GS-om ali samo pod Windows 98/Me (sa MME drajverima). GSIF su potrebni da bi GS bio funkcionalan sa manjom latencijom i vi?e izlaza (dakle da bi bila operativna puna arhitektura samog programa), ali ?e solidno raditi stereo i sa obi?nim SB.
Za ovo si u pravu. To znam jer Terratec DMxX fire 1024 nema GSIF a sa DirectSound-om vozi bez problema GSampler a jednako dobro i GStudio,al jedino sto tad u GStudiu imas samo dva izlaza na kojima su u isto vrijeme i efekti koje dodajes.Tako da na jedan kanal dodas Reverb ima ga svaki. A vidis ti tog sranja,jebote,otkupe licencu i sjebu (nisu ga sjebali al ga ne usavrsavaju) meni vrlo drag sampler. Njima iz protesta idem instalirat GS na komp. Nek se nose k vragu,pa to mi je bio medju prvim soft samplerima.......uff al sam nabrijan zbog toga.......
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2003, 04:56 PM   #13
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
vozi bez problema GSampler
radi li neki gsampler sa xp-om?
Old 28-12-2003, 10:43 PM   #14
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ako sam te razumio to je bila"kajla". Pa naravno da ne radi. Prica se odnosila na moje pocetke na platformi ME sa Terratecom i Audigyem.
U tom slucaju je radilo bez problema.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules