Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2003, 09:39 AM   #1
ANTISHA
Member

Default SYNT ZA ODLIKA?E

A pogledajte ovu spravu, zamislite se u vrijeme kad je napravljena (s obzirom na tehnical data), ne pitajte za cijenu i ne mislite da ?e itko napravit plugin koji je opona?a. To je kralj synt industrije za odlika?e koji imaju 200-300 iljada USD pa nadalje.
Dakle u?ivajmo!
http://home.earthlink.net/~yaking/html/wsnHIST.html
Old 05-12-2003, 10:03 AM   #2
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

zasto mislis da je ne moguce napraviti plugin koji ce oponasati ovakvu spravicu???samo pitanje je da li je to potrebno
Old 05-12-2003, 12:35 PM   #3
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Ma je***a...koji ce mi FM synth od $200.000? :roll:
Old 05-12-2003, 01:34 PM   #4
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

Ljudi, SynClavier je bio tata 80-tih a i danas je veoma originalan sa svojim zvukom. Sting ga je dosta koristio a Pat Metheny je gitarom "gurao" boje sa njega....
Goran is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2003, 02:26 PM   #5
ANTISHA
Member

Quote:
Originally Posted by Eon
zasto mislis da je ne moguce napraviti plugin koji ce oponasati ovakvu spravicu???samo pitanje je da li je to potrebno
Zato ?to ga nije lako sku?it, on je zapravo banalno re?eno: ANALOGNI DAW.Zvu?i glupo jer DAW i analogija se ba? "?esto"ne ljube. Proizvodnja,generacija i sampling mu je analogan, a jedino je spremanje podataka u kasnijim fazama digitalno. Dovoljno je pogledati CD-e za dana?nje samplere od synclaviera (imam ih nekoliko),koja je to kvaliteta samplea.Evo ko sve radi i dan danas s njim:
http://www.500sound.com/users.html
Old 05-12-2003, 02:34 PM   #6
ANTISHA
Member

Quote:
Originally Posted by purator
I ta ti je na mjestu! Ali svaka je vrsta sinteze zvuka donijela ne?to dobro.Konkretno FM sinteza je zaslu?na za FM Piana (nezaobilazni kod M.Carey i W.Huston recimo) i Syntbrasseve (npr na "Jump" i kod grupe "Europe"ili "Toto"), syntbasevi su inzvaredni u plesnoj produkciji itd.
Naravno sve je to dobilo zna?aj kad su se pojavili syntevi za nas smrtnike za malo novaca (DX7 naprimjer).
U Frankfurtu sam vidio YAMAHU DX-1, to je ludilo spravica, FM synteza u najboljem izdanju.Ali i ona je po cijeni bar za vrlodobre ako nije za odlika?e.
Old 05-12-2003, 03:13 PM   #7
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANTISHA
Quote:
Originally Posted by Eon
Zato ?to ga nije lako sku?it, on je zapravo banalno re?eno: ANALOGNI DAW.Zvu?i glupo jer DAW i analogija se ba? "?esto"ne ljube. Proizvodnja,generacija i sampling mu je analogan, a jedino je spremanje podataka u kasnijim fazama digitalno. Dovoljno je pogledati CD-e za dana?nje samplere od synclaviera (imam ih nekoliko),koja je to kvaliteta samplea.Evo ko sve radi i dan danas s njim:
http://www.500sound.com/users.html
Pa napravis digitalni DAW :roll: znaci spravicu koja ce analogno da vrsi digitalno i digitalno digitalno...ma digitala je CUDO
Old 05-12-2003, 06:00 PM   #8
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Quote:
Originally Posted by purator
I ta ti je na mjestu! Ali svaka je vrsta sinteze zvuka donijela ne?to dobro.Konkretno FM sinteza je zaslu?na za FM Piana (nezaobilazni kod M.Carey i W.Huston recimo) i Syntbrasseve (npr na "Jump" i kod grupe "Europe"ili "Toto"), syntbasevi su inzvaredni u plesnoj produkciji itd.
Naravno sve je to dobilo zna?aj kad su se pojavili syntevi za nas smrtnike za malo novaca (DX7 naprimjer).
U Frankfurtu sam vidio YAMAHU DX-1, to je ludilo spravica, FM synteza u najboljem izdanju.Ali i ona je po cijeni bar za vrlodobre ako nije za odlika?e.
Razumem ja to...nego nesto ne volim previse FM sintezu pa zato kazem...pre bih dao te pare za neki modularni sint...Moog...mnjam...
Old 06-12-2003, 09:46 AM   #9
ANTISHA
Member

Ma ja bi danas ulagao samo u RAM I CPU,najisplativije je za ono ?to radim.VSTi su mi sasvim dovoljni.
Nebi bilo lo?e imat ni kakvi APOGEE AD i DA,radi bolje konverzije signala, ali ko?taju ko jedno novo auto.
Old 07-12-2003, 07:01 AM   #10
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Ma ja bi danas ulagao samo u RAM I CPU,najisplativije je za ono ?to radim.VSTi su mi sasvim dovoljni.
Nebi bilo lo?e imat ni kakvi APOGEE AD i DA,radi bolje konverzije signala, ali ko?taju ko jedno novo auto.
pa to ti i kazem...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules