|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Mason
|
![]()
Aaaaaa.... kada otvorim recimo new project u cubase, dodam midi traku i kao izlaz prebacim sa CreamWare midi in\out1 (koji odmah po otvaranju novog projekta sam od sebe, nicim izazvan postaje aktivan u windows midi) na recimo Microsoft Wavetable SW Synth, on odmah postaje aktivan u windows midi!
![]() |
#22 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Ako nista...onda cuvam pare za pravi modularni synth... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Super Moderator
|
![]()
Ljudi to je zbog drivera SFP-a u XP-u jer kao sto primecujete postoje par problema vezanih za ovu stvar....onaj 16bit i 24bit...radi on 24 bit ali recimo u wavelabu kada kliknem na onaj mikrofon i realtime kroz pulsar gledam analyzer i one ostale gluposti na bit meteru mi ne pokazuje 24bit kao sto je bio slucaj u 98-mici ovde mi sve pa cak i u wavelabu pokazuje 16bit...ali nece da radi dok u preferences ne promenim 24bit -alt ili 24 bit
![]() |
#24 |
Mason
|
![]()
Jesi li resio problem Sandro?
![]() |
#25 | |||
ton magistar
|
![]() Quote:
Quote:
a to sto ti govoris za bitazu mi je cudno. onaj pulsarov setup samo treba ignorirat i namistit sve u nuendu, sfp-u i wavelabu na 24 bita. meni to radi bez problema i onaj bitmetar pokazuje 24! Quote:
![]() |
![]() |
#26 |
Mason
|
![]()
Posto smo sada resili problem sa [emulated] u Cubase\Nuendo (kod mene ih cak vise i ne pokazuje jer sam ih disablovao i opciju Shov stavio na No) mozes li mi objasniti sta je ono CreamWare midi in\out 2 i Creamware Play\Rec 2? Ima li to neku primenu uopste? Moram da ponovim i pitanje oko onoga sto SFP potrazi instalaciju jos jednog drivera ako u project pokusas da insertujes vise od 2 wave source\destination.
![]() |
#27 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
CreamWare midi out 1 (nuendo/sx) = sequncer midi source 1 (sfp)CreamWare midi out 2 (nuendo/sx) = sequncer midi source 2 (sfp) Creamware Play 1 (wavelab) = wave source 1 (sfp) Creamware Play 2 (wavelab) = wave source 2 (sfp) Creamware Rec 1 (wavelab) = wave destination 1 (sfp) Creamware Rec 2 (wavelab) = wave destination 2 (sfp) namjena ovisi o tebi ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Mason
|
![]()
Da SX 2 (onaj ripovani) + update na 2.01 i onaj Puratorov H2O dongle emulator. Sa tim dongle mi radi i Nuendo 2.1 i to lepo...
Aha! To mi je pojasnilo malo i one stvari sa driverom! Kada ubacim recimo 8 wave source i restartujem racunar pojavi mi se u windowsowim setovanjima zvuka CreamWare play\rec 1-8. Do duse nije mi bas jasno u cemu je korist od toga. Sta dobijas sa 2 seq source?
![]() |
#29 |
Super Moderator
|
![]()
desnim klikom my computer pa properties pa hardware pa device manager moras da otvoris na pulsaru wave sourceova i destinationa 16 cini mi se najvise...tako i sa midi out-om i in-om
![]() |
#30 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
prvi seq source lipo drzis za pulsarove devicese, a drugega spojis u midi destination i tako u sequnceru imas 16 kanala za pulsar, a 16 za vanjske spravice spojene na pulsarov midi out! pa zar to nije krasno!? ma sve to ima svoje zasto. recimo, meni wavelab svira i snima preko drugog wave sourcea, a sve sto mi svira u komjuteru mi ulazi u prvi wave destination, odnosno u pinquina. windows media player mi svira preko prvog wave source-a. tako istovremeno mogu svirat cubase (on koristi asio), media player i wavelab, te sve to kontrolirat sa pinguinom. naravno, svak ima neku svoju logiku spajanja i upravo ta flexibilnost routhinga i mogucnost spajanja efekata i instrumenata sve u realtimeu (ko da je hardware) je za mene (koji nisan nesto zaljubljenik u synthove - opcenito) najkorisnija stvar u pulsaru. 8) jedino ogranicenje je nasa masta. :roll:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
MIDI i NUENDO | Moritz | Audio Software | 6 | 26-05-2006 10:01 AM |
Problem sa Midi Device Manager u SX/Nuendo | Mogli | Audio Software | 7 | 27-07-2004 11:54 AM |