|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
ton magistar
|
![]()
koristi li netko xtc mode?
sve se nesto mislim ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
ma neverovatno...ti ono rece danas da si automatizovao sve u nuendu vezano za pulsar...e da u monitor sekciji....da ti ne trebaju dva monitora a ja bas kontam da ti preporucim zasto ne koristis XTC kad ono ti upita bas za to...pa iskoristi ga bas u tom smislu
![]() |
#3 |
Mason
|
![]()
XTC mod stvarno lepo radi, ali sa flekovanom platformom nazalost zeza, a meni se bas ne odrice svih onih stvari... Nocas sam se malo zezao sa Zarg Synthovima i stvarno su cudo!
![]()
![]() |
#4 |
ton magistar
|
![]()
a jeli ga ti koristis?
znas da neke devicese u xtc modu nemozes koristit? sto je sa routhingom u tome slucaju? i najvaznije sto je sa monitoringom ako se koristi xtc mode? moze li se sve slusat realtime (kad se snima i sl) ili sve ide preko asio-a? ja san bi kupi xtc pro sa dodatnih 6 dsp-ova cim se xtc pojavi, ali san se razocara i vise ga nikad nisan instalira. ni sad neman instaliran xtc (otkacim tu opciju kod instalacije). neko vrime, dok mi je sts3000 bio glavni sampler, san koristi 2 pulsara (12 dsp), medjutim kad se pojavi kontakt izbaci san sts iz upotrebe i proda jedan pulsar. u biti, najveci problem tad sa xtc-om je bilo: - kasnjenje kod monitoringa (jer se nije moga koristit mixer i sve je islo preko asia) - nemogucnost koristenja sts3000 - nemogucnost koristenja nekih ponajbojih efekata i synthova - nemogucnost koristenja gsif-a - nemogucnost koristenja wavelaba kao externog wave editora za cubase (nisu radili istovremeno) - ogranicen routhing bas me zanima di je xtc danas? mozda nije ni losa ideja koristit obicni mod, a u mixu (kad je sve snimljeno) se samo pribacit na xtc? hm, iako bi ja voli koristit samo jedan mod, jer sto ako ti kasnije sune nesto nasnimit?
![]() |
#5 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#6 | |
Mason
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
|
![]()
XTC je mod gdje se Pulsar koristi kao konvertor tj kao NE-DSP karta?
Mogu li se i kako koristiti njegovi sintovi i efekti poput drugih VSTova u Cubase/Nuendo/Logic? @Sandro (a i ostali sektashi ![]() Posto si proda Pulsara tj. koliko se moze naci polovan?
![]() |
#8 | |
Mason
|
![]() Quote:
Da bi pokrenuo XTC mod, moras prvo da utepas (iskljucis) SFP (platforma kartice). Zatim pokrenes cubase i (gle cuda) ponovo imas zvuk, ali samo u cubase. Eeee... onda sve one (kako kaze sandro ne bas sve) synthse, dsp efekte i sl. mozes da koristis kao VST plugove (i volove). Da... Prednost XTC moda je takodje sto mozes da na kraju sve smixas na jednu stereo traku koristeci funkciju mixdown audio, dok u SFP modu moras klasicno da snimis sve na jednoj stereo traci inace gubis dsp efekte, kompresore i sve sto si kacio na mixer. To je to...ako je to uopste prednost... ![]() Sto se tice polovnog Pulsara, pazi samo da ne uzmes Pulsar 1, ume da pravi probleme sa VIA kt400 chipovima, a i latenca ne moze da se podesi na manje od 13ms. Koliko moze da kosta Pulsar 2 kada je polovan pojima nemam, ali znam da je nov vise od 1000 Eu.
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
Routing nemas sve ide preko asia ali sve instrumente i effecte koristis kao VST instrumente kupi pulsar SRB i to ti je to imas 12 procesora uvezanih meni nije kasnio monitoring..sve mi je radilo ok bez ikakvog kasnjenja
![]() |
![]() |
#10 |
ton magistar
|
![]()
ma ovo sto san ja kupi i je bio srb (samo dsp bez in/out) i tad je bio poseban software za njega koje je imao oznaku xtc pro. dakle, ono pro se posebno placalo i omogucavalo je neke dodatne mogucnosti. sluzi san se svakakvim trikovima, ali monitoring nikako nisan moga nastimat da radi realtime.
u medjuvremenu su napravili da se u xtc projekt moze ubacit micromixer (do tad se nije moga koristit nijedan mixer) sto je trebalo rijesit te probleme, ali ja vise nisan pokusava. da sad kupim srb nebi mi nista znacilo osim dodatnih dsp-ova, jer se pulsar nemoze istovremeno koristit u 2 modea. radije cu uzet tc powercore... samo prvo da kupin monitor. boskovicu, ako ces koristit pulsara u xtc modu onda ti je dovoljno uzet takozvani pulsar srb koji nema ulaze i izlaze nego samo dsp chipove i xtc software. ostala driveska podrska, ulazi i izlazi ce ti ko i do sad ic preko neke druge kartice. xtc (isto ko uad i tc powercore) se integrira u sequencer i efekti se mogu koristit potpuno isto ko oni nativei (nemoras uopce mislit) samo sto ne trose cpu nego dsp chipove. kod instrumenata je problem jer ces tijekom sviranja imat najmanje 3 puta vecu latenciju nego sto je imas dok sviras "normalne" vst instrumente. kod playbacka je kompezacija latencije 100%. ![]() btw: ako zelis pojacat svoj sequnecer sa dsp efektimaimas 3 solucije: pulsar xtc, uad-1 i tc powercore. sto se efekata tice, mislin da su uad-1 (kompresori) i tc powercore (jeke) jaci, a xtc je jaci po pitanju instrumenata.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pulsar 2 | dadson | DSP forum | 3 | 10-02-2009 09:55 AM |