Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-10-2003, 10:48 PM   #1
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Polu-profi mic

Pokusavam naci nekakav mikrofon u rangu do 200 eura, koji bi iskljucivo koristio za snimanje vokala..., jos jedan uvjet je da nije previse ovisan o pojacalu!

znam da se u tom rangu ne moze traziti neka velika kvaliteta, ali posto stavljam mnostvo efekata na glas nije toliko ni bitna.. znaci neki prosjecni dinamicki mikrofon bi sasvim dobro zadovoljio moje potrebe, zar ne?

sta vi mislite o tome, jel imate mozda koji bolji prijedlog :
Solozabal is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2003, 12:03 AM   #2
kVu
Pro Member

kVu's Avatar

Zavisi sve od mnogo faktora. Zavisi koji glas snimas. Ne odgovara uvek npr. Neumann u87 za snimanje vokala. Meni licno najvise "lezi" (pazi sad) Shure SM57 pa josh za vokal!!!??? Tako mi fino malo ofarba glas i zvuci bash onako kako ja zelim, dok neki suvi "istiniti" kondenzator mi nikad nece lezati. Probacu, pa cu videti... Dakle, svoje vokale cu verovatno snimati na shurki.

Sve zavisi koga snimash. Uvek treba probati sto vise mikrofona i izabrati onaj koji najvise odgovara. Pa jedan Phil Collins snima sve svoje vokale na dinamichkim mikrofonima. A i kad pogledas, stvarno bi zvucao bezveze da koristi kondenzator. Dakle, nema pravila...

Moj predlog u tom rangu: Behringer B2 (jedini) i Shure SM58...

pozdrav
kVu is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2003, 04:16 AM   #3
idekius
Mason

idekius's Avatar

Ja imam Beringer B2 i stvarno lepo i pristojno radi, ali to je kondenzatorski mikrofon.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 02-10-2003, 10:41 PM   #4
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Quote:
Originally Posted by kVu
Moj predlog u tom rangu: Behringer B2 (jedini) i Shure SM58...

pozdrav
Shure bas i ne odgovara za "Live-icu bez preampa" zbog impedancije i osjetljivosti...
Old 14-10-2003, 10:13 PM   #5
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Ipak sam se odlucio da kupim neki jeftiniji mic preamp u kombinaciji sa Rode NT1A ili Shure SM58 (koji je duplo jeftiniji) zbog dosta niskih cijena.
Npr. ART Tube MP Studio Microphone Preamp kosta 80$, PRS TubePre Single Channel Microphone Preamp with VU Meter - 100$ ili Rolls CL151 GLC Gate Limiter Compressor Microphone Preamp 80$.
Zanima me ima li tko od vas slicnu kombinaciju mikrofona i pojacala?
I na sto moram paziti pri odabiru pojacala za jednog od ona dva navedena mikrofona (koji su parametri najvazniji)?
Old 19-11-2003, 12:11 AM   #6
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Solozabal
Ipak sam se odlucio da kupim neki jeftiniji mic preamp u kombinaciji sa Rode NT1A ili Shure SM58 (koji je duplo jeftiniji) zbog dosta niskih cijena.
Npr. ART Tube MP Studio Microphone Preamp kosta 80$, PRS TubePre Single Channel Microphone Preamp with VU Meter - 100$ ili Rolls CL151 GLC Gate Limiter Compressor Microphone Preamp 80$.
Zanima me ima li tko od vas slicnu kombinaciju mikrofona i pojacala?
I na sto moram paziti pri odabiru pojacala za jednog od ona dva navedena mikrofona (koji su parametri najvazniji)?
Moj ti je savijet da malo ipak stedis lovu i da uzmes Focusrite-a.
Meni radi cisto OK mada sam vidio i cuo da mi on nije bio bas najbolji izbor.Al dok radi ono sta ja hocu,dobar je.Radi se o VoiceMaster pro(platinum)
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 23-12-2003, 03:33 AM   #7
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Pogledaj Peavey mikrofone posto trazis poluprofesionalne. Nisam siguran za oznaku. Izgledaju skoro identicno kao B2.
Old 25-12-2003, 04:41 PM   #8
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

..gotovo je, vec sam uzeo B2..
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules