|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
NABAVIO SAM Aural Exciter Type III Model 250 OD AMHEXA PA ME INTERSUJE
DALI JE NEKO OD DRUGARA NA FORUMU UPOTREBLJAVAO SLICNE SPRAVE U MIXU. INTERESUJE ME DALI DA RADIM MIX SA EXITEROM ILI DA NA GOTOV MIX DODAJEM KASNIJE EXITER.i USTVARI KOLIKO JE OVA SPRAVA UOPSTE POTREBNA. NA PRVO SLUSANJE VEC GOTOV MIX LJEPO ZVUCI KAO DA OCISTI MIX I IZRAZI SREDNJE I VISOKE TONOVE.STA MISLITE VI O OVOJ SPRAVI. OVAJ MODEL KOSTS 750$ USA DOLARA. DALI JE OVO POGRESNA INVESTICIJA. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ja nesto slicno: Behringer Ultrafex II koristim,
ali za svirku, narocito pri manjim snagama. Za mix, nisam probao. Ovaj kod mene, dodaje harmonike na 50 ili 100 Hz , po zelji, a u gornjem spektru biras frekvenciju od 1kHz - 8kHz. Mozes tako i u miksu raditi. Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
Nije pogresna investicija, jer se radi o kvalitetnom uredjaju. Pitanje je samo da li je neophodna. Mozda je najbolje resenje dodati ga u finalnom mixu, jer se pokazao dobrim za skidanje suma/noise sa izvora. Ins i outs su povezani sa Servo Balanced XLR konektorima sto je jos jedno poboljsanje u kvalitetu samog signala. I sto kaze Arados, daje kvalitet u visokom spektru. Naprosto, dobijas svetao i cist zvuk.
Jos jednom ponavljam, sprava je jako dobra, ali je jedino pitanje da li je neophodna.
![]() |
#4 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Exiter je vrsta ekvilajzera, cijom upotrebom dobijas efekat kao da zvuk izlazi ne direktno, vec pored zvucnika. Znaci, onako banalno govoreci, dobijas sirinu u zvuku.
E sad, sam proceni koliko, i u kojoj fazi snimanja ti je potreban. 8)
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
...ja sam exitere koristio u finalnom mix-u naravno racionalno...malo se istaknnu/diferenciraju basovi i visoki...hm...sta ja znam meni bilo lepo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
exciter nije eq, vec generator "distorzije" - na dry signal dodaje nove alikvote. svrstava se u psihoakusticne efekte. obicno se koristi na pojedinacnim kanalima, kako bi se istakli u mixu. izbjegaje se koristit na main mixu jer je "predoziranje" (nastalo zbog loseg monitoringa i sl.) nemoguce ispravit. zato je bolje exciter koristit na samom kraju procesa - u masteringu, narocito ako se mastering radi u posebnom studiju i sa adekvatnim monitorima.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|