|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav narode!
Imam jedno pitanje vezano za ovaj Midas Venice F32, uzeo ssm ga na probu i mozda bi ga kupio. Svidja mi se ovaj hibrid. Ima dosta ulaza i eq mi je dobar, svidjaju mi se faderi, dosta headruma, preamp se isto cini ok. Jedino me brine ako bi poslije uzeo neki kvalitetan AD DA konverter, tipa Roseta ili neki drugi kako bi ga spojio kad Midas ima samo firewire konektor pozadi i stabdardne audio ulaze i izlaze?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Iz DA konvertora analogno u line in na svaki kanal u mikser, mislim zar nije ocigledno ? Konkretno za F32 ti treba, ako hoces da sve kanale iskoristis (bez da koristis MIDAS-ov interni FW interfejs i konverziju) 32 kanala da konverzije, ili ti 4 komada Rosetta 800 recimo... Ili recimo dve Lynx Aurore 16, sto bi kostalo oko 5500 Eura... 32 kanala kvalitetne konverzije u oba pravca nije jeftino ![]() Last edited by Jan; 25-07-2015 at 06:00 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nije mi bas jasno, sorry. Znaci ne mogu koristit midasov ininterfejs ako koristim rosetu ili auroru. Nista ne kuzim :/
Kako spajam bubanj recimo 12 kanala? Ako mozes malo pojasnit pls. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa da, neces moci koliko ja znam da vezujes uzmimo za primer Rosetu 800 za Midasov interfejs... Jer F32 nema nikakve digitalne ulaze/izlaze. Da bi na racunaru mogao da vidis tih 8 in & outs sa Rosette znaci da moras da vezes Rosettu na neki audio interface koji ima ADAT in/outs, kao npr RME HDSP 9652. Nakon sto si vezao Rosettu za audio interfejs, dobijaces fizicki analogne ulaze i izlaze na Rosetti, kao na svakoj zvucnoj karti, npr M-Audio Profire 2626, gde imas 8 ulaza i 8 izlaza. Izlaze sa Rosette ces vezati na Line In na kanalima na mikseru, sto znaci da iz racunara mozes da izvedes 8 kanala na mikser. Jedna Rosetta 800 ti pokriva samo 8 kanala, sto znaci da za celu 32-kanalnu konverziju ti treba 4 rosette i interfejs koji to sve moze da drzi (a mislim da HDSP 9652 sa ekspanzijom moze), kad jednom imas sve to, povezes prvi izlaz iz rosete sa prvim na midasu, drugi sa drugim, i tako do kraja, i imas 32 kanala iz svog racunara i softvera razvijena po kanalima na mikseru i mozes da sabiras analogno. Isto je i za obrnuti signal flow, ako recimo hoces da snimas 32 kanala simultano. Iz Midasa izlazis , predpostavljam putem Direct Out izlaza na kanalima miksera, ulazis u analogne ulaze u Rosettu, odakle Rosetta dalje salje signal digitalno u Rme interfejs... Isto povezes svaki kanal sa svakim i to je to, imas 32 kanala u oba pravca. Nadam se da ce se neko javiti da predlozi najbolje resenje. Ali ja mislim da za 32 kanala konverzije u oba pravca da bi osetio razliku u kvalitetu ces morati da puknes minimum 5k evra. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
hmmm. zvuči komplicirano.
Zapravo midasov konverter mi se čini solidan i definitivno mislim da je bolji od ovog koji sam dosad koristio (focusrite liquid saffire 56) E sad ako budem htio nekad malo upgrejdat sistem onda sam malo ograničen. Uglavnom, mogu dobit polovni MIDAS F32 (kao nov) za tisuča kn. Dilema. ?!? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
ajme sory num lock bio, za 11000 kn
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() To je i dalje odlicna cena, skoro pa upola ! Ne znam sta da ti kazem, ako ti je potreban uzmi ga ![]() Da sam na tvom mestu, o konverziji ne bih razmisljao. U stvari ja i racunam da u neko skorije vreme bas njega i uzmem da koristim u miksu i za summing... Nemam pojma 32 kanala, 32 Eq-a, konverzija, meni to svuci super... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
ma da, i meni, pogotovo jer je to malo analogije za siromahe
![]() definitivno ima super zvuk, kako smo ga priključili na iste monitore čine nam se bolji. Malo me jebe ta ograničenost ali preampi eq i faderi su stvarno fini.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Ako čovek uđe u Line In na bilo kom digitalnom mikseru (pa i na MIDAS-u) nužno će proći i kroz konverziju samog miksera, jer signal u takvim digitalnim mikserima ima putanju MIC/LINE IN > AD konvertor > digitalna obrada > DA konvertor > ANALOG OUT. Ako hoće da zameni MIDAS-ovu konverziju Apogee-jevom (ili kojom god) onda mora da ima i potpuno nezavistan analogni ulazni stepen – Mic/Line/DI preampe, i sve to puta 8, 16, koliko god mu treba. Elem, upgrade ne košta samo u konvertorima nego i u svemu što do tih konvertora dovodi (analogni) audio signal. Pa onda Firewire (što je dodatna opcija na Rosetti, a ne fabrička), pa povezivanje par interfejsa (što u slučaju Rosette mislim da opet dodatno košta)... Nemam pojma da li je ikome jasno šta sam napisao, ali eto čisto da se javim ![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-07-2015 at 06:19 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Midas venice | OFF | Live Sound | 38 | 24-07-2015 04:50 PM |