|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nikako da dobijem ovu mekoću frule na uvodu.
Probao i vst i pravog svirača, čini mi se da je do odabira reverba, jer ono osnovno (postavka mikrofona, dimaničko-frekvencijska obrada..) mi je zadpvoljavajuća.. no postaviti instrument u pravi prostor, sa pravim odabirom parametera (predelay, decay..) mi je noćna mora. ideje? https://www.youtube.com/watch?v=zmbw8OycJrE
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Vidi...pitanje koliko je "meka"... Ovo je neki iole snimak...jer je onaj tvoj link na oko -18db ...
A i tada (1996-7) kad je snimano nije išlo na -2 rms... ![]() Da moram tako nešto da slikam, tom logikom - km84 (184 danas), dobar preamp i udri... ![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
to sam i radio sa km84, okej je snimak,mo?da malo presvijetao⁄transparentan,
no ni?ta ?to neki tape emulator ne mo?e rije?iti elem,muči me odabir verba. ?to ti prvo pada napamet?
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
960...
![]() Hihihi...mislim ok, ali stvarno.... E sad, ako je nešto "a-like"...može neki TC 4000-ka...H8000 non-linear...Pcm91 suvereno! Plug in? - Da ne psujem, ali evo, ja ne znam za takav... ![]() Za demo....radi Poco, Uad...Sve radi... Zašto "emulator"...? Maco, pa EQ sve reši...planovi...kompresija...da jeste da se dugo "šrafi"...ali sve se reši... ![]() Uuuu...ili "envelope filter" u cubendo...?! Probaj....! P.S. Stalno editujem, pročitaj opet i pređašnje postove...jbg...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
predpostavljao sam i sličan odgovor.
960, ok. koji algoritam? parametri? na ?to posebno paziti? meni se činilo da je neki vintiđastiji verb u pitanju (prljaviji?) al ?ta ja znam..nisam nikad imao pod rukom 480l il slično.. p.s. u pitanju nije demo
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Mislim, ne ?alim se, stvarno, za vrh rezultat, mora vreme...?rafi?, vrti? dok ne dobije?...! Jednu stvar sam jednom mom dobrom prijatelju ponovio par puta, a imao je običaj da "vrti" i po par godina pesme... "Ne mo?e se biti trudan 12 meseci"...! Ili-ti, slikar mo?e svako jutro da se probudi i prema?e platno ponovo. Jbg, mora? znati kad je momenat da "pusti? dete" da ?ivi ?ivot čoveka, - ideje - demo-a...a miksa - pesme... Eto... Miks je dobar onda kad taman navikne? na sve njegove falinke! ![]() Ajd i ja da "prospem" jednu definicuju! ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
mislio sam da je jednostavno pitanje..
u stilu: "skidanje" produkcije ovog instrumenta, a ne dali se meni sviđa ovaj ili onaj sound, kada ću i ako biti zadovoljan sa njim. anyway, Bockie hvala ti na trudu ![]() jeli ko koristio relab lx480?
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
kao najbliže što sam prišao da priđem tome je https://www.youtube.com/watch?v=erhGhqeIKe8
doduše, tražio sam, nema na celom albumu skoro nijedno mesto gde je frula sama. Ovaj dečko je vrlo solidan frulaš, i ima jako ozbiljne frule, ručni radovi naručeni od negde iz evrope. ovde je išao na md441 relativno close, i reverb zapravo Art Acoustic reverb, plugin VST. Kod gđe Dion mi se čini da je do samog frulaša, a rev mi smrdi na te neke matore Lexeve, tipa 300 i sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mo?da | silent | Predlozi i sugestije | 35 | 22-04-2012 11:31 AM |
FairShare... mo?da? | Arthur | Razno | 6 | 20-03-2011 01:08 AM |
Mo?da osvojte mastering za d?... | alek019 | Mastering | 32 | 04-12-2010 08:29 PM |
jel zna neko mo?da NTLDR??? | babilon33 | Computer Hardware | 1 | 20-06-2008 11:49 AM |
Tri mo?da dobre ideje | Shady | Predlozi i sugestije | 12 | 29-04-2005 04:38 PM |