|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
ma sla?em se potpuno a i naveo sam da je mlo off
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Prijatelju ako si probao u svom audio-muzićkom ?ivotu i jedan (1) craciran vst-i ili daw ti si za mene u najmanju ruku ....nemam izraz ![]() Ako NISI eto javno ti dajem priznanje.. koje nemaju ni svi likovi koji su izmislili softwaree i ostale "salate". Većina njih i iz naj naj većih korporacija ili su bili hakeri ili su kopirali i hakere i krekere i ostalu igrariju.! ![]() Zato ako smo i mi koristili stvari sa pijace a za?to to nebi koristili i mladi..za?to.? Da ne idemo u filozofiju da oni prodaju na pijaci (autori) polu proizvode koje i sami daju hackerima da bi besplatno mase "poto?aća" provjerile njegove "bagove" i funkcionalnost. Mislim da je besmisleno potezat tu polemiku..već pre?vakanu na svetskim forumima. I zato za pijacu ..da ali ne za zaradu na tome(zna se u kojem smislu)
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Naravno da ce uvijek biti narodnih verzija i njihovih stalnih korisnika i naravno da to niko i nikada nece zaustaviti, sem ukoliko se zaista ne desi nekakva revolucija u zastiti softwarea, pa postane prakticno nemoguce krekovati. Bez mnogo filozofiranja, svi mi koji ponekad ili konstantno koristimo narodne verzije, nezakonito zavlacimo ruku u dzep ljudima cije je taj software vlasnistvo. Niti ko ovo moze pobiti, niti uopste treba da pokusava jer nista drugo nece postici, do od sebe napraviti majmuna. To je jednostavno ravno svakoj drugoj kradji i tu nema ni pogadjanja ni nagadjanja. Koliko je pak to i da li je uopste opravdano, sa bilo koje tacke gledista, je vec za drugu i dugu diskusiju. U sustini, opravdano nije nikada, kao sto nijedna kradja ne moze biti opravdana ali je mozda u pojednim momentima i situacijama, za manju, odnosno blazu osudu. Sta god se zvakalo po svjetskim forumima i koliko god neko pokusavao da opravda koriscenje narodnih verzija, ipak je to sve sarena laza jer svi mi vrlo dobro znamo da to nije ispravno, ama smo odmah i iz sve snage, spremni da sebi i sebi slicnima progledamo kroz prste. Uopste nemam potrebu i namjeru da "moralisem" po ovom pitanju vec samo da konstatujem. Nego da se manemo corava posla, diskusija o ovoj temi nece imati kraja, a moze doci i do ostrih rijeci, za sta stvarno nema potrebe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
U svakom studiju gde sam obitavao/volontirao/radio nije imao svaki "komad" softvera legalno kupljen...jednostavno ne moze se...ljudi se trude, kupe Studio one, kupe Pro tools, kupe Kontakt, dosta VST plugin-ova...ali ne mogu sve...ne obrce se toliki novac da bi se moglo dati 20k evra za softver...podrzavam te ljude u potpunosti...da imaju vise siguran sam da bi kupili svaki komad legalan...
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Nije ovo nikakva namera da se potice na nezakonite radnje nego ISTINA. Dali mozda znate (neisto misljenici) koliko najbogatijih na svetu (svih profila) se obogatilo na taj nacin? Naravno da i malo zdrave pameti nalaze da se tuđi rad MORA platiti..ali kad zna? (upoznat sam iz prve ruke) da osoba koja je izradila odlican software.. njegov sistem je uspjela "izraditi" sa hrpom hakiranih dodataka i softa! ![]() E a sad je puna morala i pravde. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
WaveLab 7 | don corleone | Audio Software | 5 | 22-03-2011 11:27 PM |
Wavelab 6.1.1 la?e? | idvi | Audio Software | 3 | 21-07-2010 04:10 PM |
Wavelab 7 | redroom | Audio Software | 1 | 28-03-2010 10:12 PM |