|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Moderator
|
![]()
Da kolege ne pomisle da me mrzi da odgovorim ili ucestvujem u raspravi... Nesto sto je trebalo da bude super lepo isplanirani (i provedeni) odmor se pretvorilo u vrlo zanimljiv... pa, hmmm..... dozivljaj....
![]() @Bitch: Moj odgovor je, svakako, subjektivan, ali, nemam uopste dilemu. Za mene je NL3 mnogo vise nego NW, ideal rasnog VA sinta, cak i ako 24-voice/4-timbra kod NL3 u odnosu na 18/2 kod NW ostavimo po strani, iako uopste nije za zanemarivanje. Meni i zvuci bolje i programerski je zahvalniji za onaj deo upotrebe koji gadjam. Ako bi mi bas u fokusu bio wavetable zasnovan sint, jurio bih, ipak nesto drugo. Naravno da i cenu imam u vidu, mada je NL3, u trenutku pojavljivanja bio skuplji nego NW. @fix3r: Da, istina. Da li je taj tim imao vise slobode, ili je samo malo drugacije i modernije (u skladu sa politikom "kuce") video istu stvar, mozemo da nagadjamo. NL4 umnogome izgleda kao nasminkani i podmladjeni NL2X, slicnosti su i posle mnogo godina ocite. Rekoh, za nekog ko pocinje, i nije opterecen predistorijom, NL4 moze biti sasvim dobro resenje, ali bih svakom preporucio i da, na primer, za iste pare razmotri kupovinu NL2X + Blofeld Desktop sa sve sample licencom. "Bojim se", da bi ostala i neka kinta da se pazari i nesto od komercijalnih banki sa sajta (a, ima ih bar 2-3 dobre). ![]() @darkstar: Realno, NL2 i NL3 su mnogo slicniji, nego sto bi se prema prethodnoj raspravi zakljucilo, cak i ako bi zanemarili, spoljni dizajn, sucelje, osnovnu arhitekturu i logiku. Sa druge strane su i dovoljno razliciti da pozelis oba, a stvar je, cesto, ukusa i potreba koji od njih bi mogao da prevagne u situaciji "jedan i jedini". Sa moje tacke gledista NL3 je kompletniji, moderniji i pokriva veci dijapazon. S' druge strane, kapiram i da NL2X bolje pokriva polje koje je tebi od interesa. Sa "pistoljem na celu" odlucio bih se ipak za NL3 sto, sva sreca, do sad nije bio slucaj. ![]() E, sad, druga je prica, sto je program od kog sam najvise ocekivao i koji je realno mnogo obecavao (Nord Modular) ugasen, a upravo je u danasnjoj eri mogao da da najvise i najvise evoluira. Treba npr. cuti "realizacije" NL2 i NL3 u NM G2. ![]()
Last edited by Synclavier; 18-04-2014 at 09:13 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
mod?rateur analogue
|
![]() pozdrav Darkstar, i cijela ekipa ![]() http://www.gearslutz.com/board/elect...dio-demos.html kratka verzija: ovo nije bas skroz repakirana tehnologija, jer su digli i sampling rate i imaju povrh toga 2x oversampling, pa je tako riza ili pikselacija/plastika visokih znatno smanjena (problem broj jedan svih starih VA), plus alisasing znatno manji. tako da NL2/2X/3 namaju ovako cist high end. drugo: filteri su za jedan VA ipak korak noprijed. vodenasti. barem moj dojam usporedjujuci sva tri sa originalima koje imam: klasicni nord 12/24 (jupiter 8 OTA), diode ladder (303 i system100) i transistor ladder (mini, source). mozda je najmanje "vjeran" ovaj zadnji ali odlicno zvuci sam za sebe, pa je u krajnju ruku i nevazno koliko je blizu ili ne. mogao bi bit malo jeftiniji istina. ali nije to "preobuceni 2X za duplu cijenu" definitivno. fantastican detalj: 4 layera odn. parta, sada svaki sa svojim efektima (4 x rev/delay/arp/itd) i svaki sa svojim izlazom. kad se sve to upali , i digne 4 kanala na mikseru - show program. moze se i kombinirati 2 x 2 stereo i sl.. svi LFOi, arp-ovi i delayi su sad u sync-u sa ulaznim BPMom (ako zelite). mislim da se puno moze s time, pogotovo u sekvencijalnoj, pattern glazbi.. generalno cinila mi se inspirativna i vrlo muzikalna spravica. zadrzali su nesto od klasicne nord boje, ali meni je u smislu analogne emulacije i generalne upotrebljivosti, ovaj Nord Lead najbolji do sada. (imao sam i 2X i 3 jedno krace vrijeme na posudbi). poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nord Lead 4 | Synclavier | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 18 | 21-12-2013 07:51 PM |