|
|||||||
| Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
Member
|
Neke trake nisku snimljene sjajno i u studijskim uslovima (vokal bez preampa, violina C1000 u stanu, overheadovi na bubnjevima previsoki, sve ostalo se cuje na nivou cinela, pa sam preostalim close mikrofonima bojio).
Samo jedna stvar je "sample", a to je dobos, jer mi se ne svidja dinamika na originalnom. Koristio sam cubase-ov roomworks i EQ, compressor uglavnom multiband C4, i na master kanalu sam insertovao Ozone5 gde sam uradio dithering, to sam citao da je ispravno raditi ako projekat 24bita pretvaram u 16bit, ali ne znam da li sam to uradi na pravom mestu i u pravo vreme. Pocetnik sam u mix & masteringu, ovo je maximum sto sam postigao, vrlo su dobrodosle kritike i saveti. Evo linka: https://www.dropbox.com/s/thkmyqfpeo...nal%202014.wav |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
Posto je ovo forum dezurnih kriticara ja cu se samo osvrnuti na pesmu. Stvarno je ekstra! Melodijske linije, tekst, gitarski solo, violina posebno
Produkciju ostavljam drugima posto ima puno mesta za ispravku, pre svega glas.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
Ma samo udri sa kritikom, zato sam je i postavio... pesma jeste super, zato i hocu da je uradim sto bolje
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Pro Member
|
Lijepa ti je pjesma kao i aran?man. Stvarno.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Eeee, ja ocekivao paljbu "ovo nije dobro, promeni ovo, probaj bass ovako", a ono kao da sam postavio na forum kompozitora a ne na rumski
![]() Hvala svakako
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderator
|
Quote:
![]() Jako lep rad! Meni ovde na jedno slusanje jedino smeta rev na glasu, predug i presvetao, sibilanti u turbo modu... i slicno, previse mi plivaju bubnjevi, malo muljaju inace jako dobro postavljen mix. Mislim da bi sa samo malom ustedom na reverbu, mix jos vise procvetao i vio, klavir i glas dosli do punog izrazaja. Pozdrav! |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Sam usnimak glasa nije bog zna kako kvalitetan, tj. malo je kartonski. Reverb oko njega nema nikakav karakter niti masu. A ima prostora za kvalitetan i gust reverb jer je puno prostora ostavljeno za glas. Ostalo je ok postavljeno. Eto
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
Evo ispravke. Nisam cuo na monitorima da mi te najvise frekvencije prave sranje, sad sam to skontao na slusalicama.
Malo sam samo skinuo reverb na bubnjevima i sredio to na vokalu koliko sam mogao: https://www.dropbox.com/s/bwbx9gup6x...l%202014.3.wav |
|
|
|
|
|
#9 |
|
VIP Member
|
Ej, tek sad sam poslu?ao! Pesma je odlična pa je odlična! Violina odlično odsvirana, a i ?ta me briga čime je snimana ? zvuk je odličan, a i ceo aran?man.
Jedina stvar koja me muči dok slu?am je jako čudna stereofonija koja je najizra?enija na vokalu Pozdrav, Vasa
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Primetili smo i mi bas, izbacicemo taj stereo trip
![]() Jos neke finese na cinelama (smanjili 8-15 khz) i jos malo sredili gitaru solo na kraju. |
|
|
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|