|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Pro Member
|
![]()
Dušane, naša rock scena je sada slaba, taman kao što je bila šezdesetih godina, kad je to tek počinjalo. Tada je ključna stvar bila da se pojavi JEDAN bend izuzetnog kvaliteta, PRETENCIOZAN, da napravi nešto što neće izgubiti na svežini ni posle pedeset godina, nešto što kilometrima odskače od svega drugog. Jedan takav bend se i pojavio, to su bili Indexi. Danas je situacija teška, ali ni njima u to vreme nije bila lako. Treba biti izuzetno strog prema sebi, imati isti onaj kriterijum koji je doveo do stvaranja aranžmana i izvođenja pesama kao što su "Da sam ja netko", "Jutro će promijeniti sve", "Sanjam", itd. Odjaviti se sa foruma i ne pojavljivati se ponovo dok ne budem imao da pokažem nešto tog kvaliteta.
![]() |
#92 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() |
![]() |
#93 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
?to se tiče raje, naravno da raja ne razume, ali oni su konzumenti, oni nemaju breme onog koji stvara. Ne zna raja ni za?to je neki slikar dobar, ni za?to je neki vajar baja. Ali tako se vraćamo na već pomenutu, uga?enu emisiju. Posao kvalitetnih medija i novinara je tu da promovi?u taj integritet i kvalitet, da ne budu samo ispostava finansijskih interesa ili poligon za masturbaciju lo?ih muzikanata koji su postali rok kritičari, već da na neki način objasne, poka?u, predstave ljudima kvalitet. Jelen top deset to nije radio, zapravo je gu?io kvalitet na račun toga da je ne?to "kul". Ba? zato ?to raja ne zna ?ta je dobro, potrebni su kvalitetni ljudi između umetnika i publike. To ti je kao kad čita? film review David Ebert-a. Mo?da ne moramo imati apsolutno isti filmski ukus, ali kad bi on rekao da je film dobar on je nesumnjivo dobar. I kad bi rekao da je lo?, sigurno je tako. Nije to nemoguće, postoje neki objektivni parametri. Ne ka?em da je lako biti objektivan i otvoren, ali ako to neko nije u stanju, onda ne treba ni da ima ambicije da pravi emisiju ili bar ne treba da la?no predstavlja svoj rad kao "borbu za rok scenu".
![]() |
![]() |
#94 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#95 |
Pro Member
|
![]()
Samo da vam skrenem pa?nju na "Kukovo leto", novi album "D?a ili Bu". Jako dobar!
![]() |
#96 |
Pro Member
|
![]()
Auuuuu!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pre neke grupne svirke 1996. u Banja Luci nam organizator rekao kako ne bi valjalo da sviramo pesmu Brate Murate, jer kao ne može da nam garantuje bezbednost. Mi mu rekli da se opusti, pošto publika sigurno neće njega gađati konzervama, nego nas. Naravno da niko nikoga nije gađao. Onaj „integritet” koji pominješ je ključna reč. Ako radiš kako misliš da treba, čak i ako ispadne kako ne treba — bar si isterao ono što si hteo. Kad u startu kreneš sa umiljavanjem i štrojiš samog sebe, a stvari se završe bez očekivanog rezultata — jebiga, duplo golo — nezadovoljna publika, nezadovoljan ti... ko popišan cvet. Sve se svodi na to da li se tebi iskreno sviđa muzika koju si stvorio. Mislim, ISKRENO. Ono: šta bi ISKRENO pomislio da čuješ istu takvu TUĐU pesmu na radiju. Mislim da je u bilo kom stvaralaštvu važno i korisno imati nekakvu zamišljenu CCTV kameru koja te posmatra iz ugla sobe. Ne radi autocenzure, naprotiv, nego radi samospoznaje. Na kraju, čudno mi je da ne kapiraš da Arturovi i tvoji stavovi uopšte nisu suprotstavljeni. Samo se ponašate u skladu sa onom oveštalom metaforom o optimisti, pesimisti i dopola punoj/praznoj čaši. Ali to su emotivna stanja, na razumskom nivou obojica pričate isto. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 13-12-2013 at 02:28 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Pro Member
|
![]()
Razmenili smo par poruka na fejsu on i ja, nije to frka, sve ok. On priča o jednoj strani novčića ja o drugoj, a svaki novčić ima dve strane, takva mu priroda
![]()
![]() |
#99 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#100 |
Pro Member
|
![]()
Pa verovatno se nećemo slo?iti u jednom aspektu a to je da li je bolje imati kakvu - takvu emisiju, ili ?to ja mislim - da je bolje nemati je uop?te. Od tog stava zavisi i percepcija da li je nestanak te emisije gubitak ili nije.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rajder lista... | Bockie | Pricaonica | 5 | 14-07-2012 10:49 AM |
Top Lista??? | cucko | Promocija radova | 12 | 29-04-2008 06:20 PM |
Gasi mi se racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 18-03-2008 10:22 PM |
AutoREgulacija takta CPU gde se gasi? | korenjak | Computer Hardware | 6 | 15-03-2008 11:01 AM |