Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2013, 12:26 AM   #31
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Moja Zemlja vs Ljubi Zemlju Brale

Bilo je i vecih kradja i velikih para u pitanju - pa se opet nista nije desilo. Ovde nema nikakvih para u opticaju (od doticne pesme), i ne znam cemu onda ovolika frka... Sve se to vodi pod "inspiracija". Cak bi te i advokat kostao vise nego sto bi mogao da naplatis...a o izgujenom vremenu da ne pricam. Opusteno...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2013, 02:25 AM   #32
fosnex
Member

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Bilo je i vecih kradja i velikih para u pitanju - pa se opet nista nije desilo. Ovde nema nikakvih para u opticaju (od doticne pesme), i ne znam cemu onda ovolika frka... Sve se to vodi pod "inspiracija". Cak bi te i advokat kostao vise nego sto bi mogao da naplatis...a o izgujenom vremenu da ne pricam. Opusteno...

Ovo je najveca kradja do sad na nasim prostorima!
fosnex is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2013, 06:55 AM   #33
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by fosnex View Post
Ovo je najveca kradja do sad na nasim prostorima!
Ne razumem sta si hteo da kazes s ovim

Sto se teme tice - mislim da kompozitor zakonski ima pravo da "pozajmi" valjda do 4 sekunde (ili 2) ili par taktova iz tudje objavljene, autorski zasticene pesme, dakle to nije kradja. Moralno je bezveze, degradirajuce za autora koji ne moze da smisli melodiju, ali zakonski je OK.

S druge strane, ovaj lik sa kojim radim (autor pesme Zlatnik od Tanje Savic) je tuzio neke bugare za tu pesmu, ali su oni komplet pesmu otkinuli - i naravno dobio ih je na sudu...

To je krajnje zeznuta tema i ko tu koga i sta, pa 80% nase muzike je uglavnom pozajmljivano sa strane... Sem licne satisfakcije da je jedan Amadeus bend od teme "pozajmio" forspil ili ideju, ne mozes mnogo da uradis po tom pitanju, to bi trebalo da ti je dovoljno. Ulazak u neke zakonske price mi je oduvek gadan i mukotrpan posao i nikad nisam zeleo da ulazim u to. Ako nisu komplet "drmnuli" pesmu, imaces problema da ih pobedis zakonski, narocito sto ti tvoju pesmu nisi zastitio autorskim pravima (u SOKOJu, na primer).

Ubuduce pazi kome odajes ideje, svaki autor u ovom svetu to zna - to je jedna od prvih lekcija, ako zelis da se komercijalno bavis muzikom...
psionic is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2013, 11:57 AM   #34
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post

S druge strane, ovaj lik sa kojim radim (autor pesme Zlatnik od Tanje Savic) je tuzio neke bugare za tu pesmu, ali su oni komplet pesmu otkinuli - i naravno dobio ih je na sudu...
Slusao sam pesmu kod tebe jos kad si je tek napravio.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 17-08-2013, 12:56 PM   #35
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Slusao sam pesmu kod tebe jos kad si je tek napravio.
Heh, nisam to bio ja, to je bio Zoran... ja nikako nisam mogao da stignem, ako mislis na one zvucnike, pa je on to uradio mesto mene... BTW i dalje ih svakodnevno koristim, vrede svaki cent

Inace sad je prosirio studio, vise nije ona mala sobica, Bogi mu je zvucno sredio jednu vecu sobu...

Last edited by psionic; 17-08-2013 at 01:05 PM. Reason: sorry za offtopic..
psionic is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2013, 11:32 PM   #36
Ilija Ilic
Member

Ilija Ilic's Avatar

Smile Re: Moja Zemlja vs Ljubi Zemlju Brale

Nisam citao postove ostalih uvazenih kolega i ostalih, samo ovu stranu, ali poznajem tematiku jer sam dobio pesmu na fejsu u inbox, sad vidim i ovde... Do nekle se slazem sa tobom, ali ne i za to vezano za Sokoj, on je moze i sad zastititi, a datum objavljivanja je relevantan na sudu jedino bi dobio umanjenu nadoknadu od Sokoja posto nije prijavljena, 30posto ili mozda i nista, a kad prijavi onda 100posto od dana prijave, emitovanja itd. Na sudu je bitan samo datum objave ( skenira stranicu, svedoci... ) ALI sto se tice pesme, rekao sam na nekoliko mesta, pa sad i vama svoje misljenje dajem, a to je da pesma nije ,,plagijat,, ukradena itd. Meni je u analizi jako bitan tekst, pored muzike naravno, posto sam i sam autor, Amadeus peva o ljubavi izmedju dvoje ljudi i vesto ubacuje nostalgiju za svojom zemljom, spot takav kakav jeste itd, dok Goran peva iskljucivo o zemlji Srbiji ( za sta ga ja pohvaljujem i cestitam ). Naravno ako bih analizirali tekst, ako pricamo ozbiljno imao bih jako puno kritika na obe strane, iskreno Amadeusu minimalno, to kazem jer ja po tom uvidjam da tesko da bi neko kopirao. Sto se tice melodijske linije, mislim da gotovo da i nema slicnosti, ako i ima onda je minimalna, ako pricamo o solu nekom evo jedan primer UPOREDITE SOLO GITARSKI DIVLJE JAGODE KRIVO JE MORE I MOLITVU FRULA ILI STA VEC MARIJE SERIFOVIC mogu tako do sutra kao i svi vi... Iskustvo mi kaze da Marijinom kompozitoru nije ni napamet pala ta pesma kad je radio-svirao... Aranzman takodje uopste nije slican, osim stvarno podudarnosti tih koraka, ali toga ima na kile preko, a Amadeusovci slusaju privatno te grupe itd. Po meni je glupo gubiti vreme na sudu i kampanji takodje u ovom fazonu, nije realan odnos snaga, a ni po zakonu nije plagijat. Amadeus je dosta pesama ,,pozajmio,, i trenutno je jedan od retkih ustao da javnosti skrene paznju da nas sistematski unistavaju, truju, porobljavaju itd na mudar i lep nacin, njihov novi singl ce biti jos lepsi u tom fazonu, a u spotu je moto klub Vladimira Putina... Daj boze da svi snimimo po jednu pesmu o retko normalnoj zemlji SRBIJI pa nek sve lice jedna na drugu Sa postovanjem.
Ilija Ilic is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2013, 11:49 PM   #37
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Patriotism is your conviction that this country is superior to all other countries because you were born in it.

George Bernard Shaw
Old 27-08-2013, 12:49 PM   #38
spartakus
Pro Member

spartakus's Avatar

Mogli meni je tvoja verzija bolja..meni..
spartakus is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2013, 12:52 PM   #39
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Patriotism is your conviction that this country is superior to all other countries because you were born in it.

George Bernard Shaw

Istinski patriotizam mrzi nepravdu u svojoj zemlji vi?e od bilo čega drugog.

Clarence Darrow
Mogli is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
moja zemlja ljubi zemlju

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules