|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. @Gillette: _vakatt_ trenutno ima super signature: "To listen is an effort, and just to hear is no merit. A duck hears also." (Igor Stravinsky) ...citiram čisto za slučaj da ga promeni...
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 26-03-2013 at 02:32 PM. Reason: P.S. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() i onda industrija kreće da pravi zvučnike "za svačije u?i"? ![]() umesto da naviknu ljude da prilagođavaju svoj sluh (i da uče da slu?aju), oni im nude 17.997 vrsti zvučnika..? Super, evo mi već raste vuna od sreće... Ozbiljno, mislim da je mnogo po?teniji pristup da muzika bude onakva kakva je i "u?ivo", ili makar onakva kako su je muzičari (valjda su oni najva?niji ovde?) zamislili. Tada bi i proizvodnja monitora bila jeftinija i pristupačnija, ovako..od toliko tehnike čovek vi?e ne zna ?ta je ok ( i vi?e verovatno nikad neće znati) Ko čuje kako treba, lepo, ko ne čuje kako treba..?ta da mu radimo, neka nauči. msm, ja bi to tako ![]() btw, svetlo i slika je ok, ali četkica i prefarbavanje i dofarbavanje slike - nije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Ih, jos kad uvuces :zlu industriju: u razgovor tek ce onda da se izgubi nit i ode u jos jedan beskonacni "filosofsko-rumski-tred"
![]() Ono sto svetlost i prostorija mogu da urade za sliku jednako je drasticno kao i ono sto velicina i oblik prostorije mogu da urade za zvucnike, a kako nemamo svi istu prostoriju/budzet/slusalacke navike - onda postoje i zvucnici za razne namjene/prostorije/dzepove. Ako mene pitas, i bolje da je tako ![]()
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
pa zvuk je "vazduh" i logično da neću u malu porstoriju da stavim ogromantne kutije ali ako je već vazduh, i ako je umetnik zamislio da taj vazduh ima neke određene mirise, daj da u to ne dodajemo ni?ta vi?e od toga btw, nemam ni?ta protiv da se razvije "filosofsko-rumski-tred" nije li logično da forum i teme budu ?to ?ivlje? (oni koji se pla?e filosofije neka znadu da filosofija i muzika idu ruku pod ruku ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
tvoja filozofija polazi od pogreshnih pretpostavki.
niko ne dodajw boje na sliku, ne dosnimava instrumente na tu pesmu vec zvuchnik i soba samo drugachije reprodukuju ono shto je vec na snimku, i to ne zato shto je tako bolje vec uglavnom zato shto je jeftinije, lakshe, neizbezno, ili nekome samo godi taj trip... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
da podsetim "Na primer, pesma koju volite je neka stvar gde ima puno basa i bubnjeva. Na studijskim zvučnicima poslu?ate tu istu pesmu- ali tamo se bas ne čuje toliko. To je normalno, jer ideja studijskih zvučnika je da oni ne ?farbaju? zvuk, to jest da daju tačno one frekvencije koje su zapravo i snimljenje." ?ta u ovom tekstu znači sledeći iskaz "ali tamo se bas ne čuje toliko." Koliko reba da se čuje? Recimo da slu?amo muziku preko slu?alica. Dakle forget about prostor i pozicioniranje. KO je taj koji treba da odredi koliko će tu basa i bubnjeva da se čuje? Slu?alac (sa nekakvim EQ?) Proizvođač slu?alica? Zamislimo sada ukus coca-cole. Da li on treba da se menja u zavisnosti od veličine fla?e? Ili da ostane isti pa isti? Eto to je to ?to mene zanima ovde, da li je moguće uskladiti kvalitet zvuka sa volumenom. Ako već postoje studijski zvučnici koji eto najvernije prikazuju ono ?to se de?ava u studiju (ili na koncertu?) kako ćemo ikada biti sigurni da je ono ?to slu?amo kroz Hi Fi zvučnike, kroz slu?alice, preko ovih ili onih medija - biti ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
bubnjevi i bas se ne chuju vishe na hifi-u nego na studijskim monitorima, samo su chesto neki elementi tog zvuka izrazeniji a neki manje izrazeni, a i ne mora da znachi jer van rechnika ne postoje studijski i hifi monitori, postoje samo subjektivno bolji i loshiji zvuchnici sa razlichitim namenama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
kao kada bi jednu pesmu snimili u 62 verzije, sa različitim namenama za one koji vole ovako i za one koji vole onako itd. verujem da bi neki Mocarti i Betoveni prosvirali glavu kada bi čuli kako njihove stvari danas zvuče kroz razne zvučnike, sa različitim tojest namenama ![]() a opet..mo?da i ne bi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
nove stvari! | horton | Promocija radova | 26 | 11-09-2011 05:41 PM |
Trazim par stvari | saleizkraja | Kupujem/trazim | 2 | 26-01-2011 03:53 PM |
Naajljep?i komentar za va?a djela? | ANITA | Razno | 28 | 23-12-2006 02:16 AM |
Defragment: Tri nove stvari na ...! | Defragment | Promocija radova | 17 | 17-12-2004 04:36 PM |